Бісквітної-кремовий торт
(покроковий рецепт з фото)
Бісквітний торт на день народження або просто до чаю - це безпрограшний десерт! Пропоную спробувати вам приготувати бісквітної-креязикай торт з дуже ніжним і легким вершковим кремом і фруктами!
Всі звикли до бісквітним тортам з жирними олійними кремами або кремами зі згущеним молоком. Пропоную вам спробувати більш легкий варіант тортика - з кремом з вершків. Для приготування бісквітної-кремового торта потрібно приготувати звичайний бісквіт, як на шарлотку, а також взяти жирні вершки (від 30%, інакше крем не вийде). Фрукти беремо як свіжі (ківі, наприклад), так і консервовані (персик або ананас).
- Яйця - 5 штук
- Цукор - 200 грам (для бісквіта )
- Борошно - 1, 5 склянки
- Ванілін - 1 щіпка (для бісквіта )
- Вершки - 500 мілілітрів (для крему)
- Цукрова пудра - 100 грам (для крему)
- Вода - 100 грам (для просочення )
- Цукор - 100 грам (для просочення )
- Алкоголь - 2 Ст. Ложки (або сироп з-під консервованих фруктів; для просочення )
- Консервовані персики - 1 штука (банку)
- Ананаси нарізані - 1 штука (банку)
- Ківі - 4 штуки
Спочатку приготуйте бісквіт: приготуйте з інгредієнтів для тіста (яйця, мука, цукор, ванілін) бісквітне тісто і випікання один великий корж.
Готовий бісквіт варто витримати при кімнатній температурі кілька годин, щоб він охолов і його було легше різати, і взагалі він стає смачніше через час.
Потім розріжте його на три рівні частини.
Потім розріжте його на три рівні частини.
Просочити коржі можна двома способами: змішати цукор з водою, на вогні довести злегка до кипіння, щоб цукор розтанув і вийшов сироп, а в нього додати трохи алкоголю (коньяк, ром, віскі, бренди, на вибір).
Або, якщо ви використовуєте консервовані фрукти для прикраси, взяти сироп з-під них.
Найзручніше скропити коржі за допомогою пульверизатора: налийте в нього сироп і просочіть таким чином коржі.
Або, якщо ви використовуєте консервовані фрукти для прикраси, взяти сироп з-під них.
Найзручніше скропити коржі за допомогою пульверизатора: налийте в нього сироп і просочіть таким чином коржі.
Тепер крем: щоб вершки добре збили, збивати їх потрібно холодними. Збивайте не менше 5-7 хвилин міксером. Потім додайте цукрову пудру і продовжуйте збивати, крем повинен бути густим, але не стати маслом.
Фрукти поріжте на рівні тонкі часточки.
Найкрасивіші часточки залиште для верху.
Тепер зберіть торт: промазуйте кремом корж, викладайте фрукти, знову промазуйте кремом.
Тепер зберіть торт: промазуйте кремом корж, викладайте фрукти, знову промазуйте кремом.
І так повторіть з наступним коржем.
Зверху викладіть колами красиво часточки персиків і ківі.
Приготуйте желе по інструкції, дайте йому трохи охолонути.
Від центру до країв рівномірно полийте фрукти желе. Застигне воно швидко.
Прикрасити торт можна за допомогою все того ж крему і кондитерського мішка.
Чим довше він буде просочуватися в холодильнику, тим смачніше буде.
Ось так виглядає готовий бісквітної-креязикай торт в розрізі.
Ось так виглядає готовий бісквітної-креязикай торт в розрізі.
Приємного чаювання!