Найпростіше вершкове морозиво
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування класичного ванільного морозива, в якому немає ніяких барвників і консервантів.
Якщо ви великий цінитель морозива і готові є його 12 місяців в році, а не тільки жарким літом, цей простий і корисний рецепт морозива точно буде вам до смаку.
- Вершків - 2 L
- Цукру - 2/3 склянки
- Ванілі або ванільного екстракту - 1 Чайна ложка
- Рому або віскі - 1 Ст. Ложка
1. Можна використовувати будь-які вершки, проте кращим продуктом для морозива є вершки, зібрані вами самостійно.
2 . Для самостійного приготування вершків тримайте в холодильнику молоко в бутлі протягом 4-6 днів, а потім не збовтуючи витягніть його і зніміть вершки ложкою.
3. У чашу для виготовлення морозива залийте близько 2 літрів вершків і цукор. Якщо ви звикли до покупному морозиву, можете збільшити кількість цукру, тому що окремі фірми додають цукор з розрахунку 1, 5 склянки на літр молока.
4. Додайте в молочну масу ванілін і ром (віскі), який дозволить посилити смак ванілі.
5. Зберіть мороженицу, накрийте кришкою, включите і далі готуйте морозиво згідно інструкції для виготовлення морозива.
6. Виймайте морозиво, коли воно ще трохи м'яке, розкладайте по пластиковими контейнерами і зберігайте при температурі не менше - 18 градусів Цельсія.