Морква смажена з цибулею
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска обходиться дуже дешево, готується швидко і може бути доповненням до практично будь-якої страви. Отже, зустрічайте - рецепт моркви смаженої з цибулею!
Ця страва в меню нашої сім'ї вийшло випадково. Я готувала рибу під маринадом і виявилося, що приготувала цього маринаду набагато більше, ніж було потрібно. Хтось із дітей розкуштував залишився маринад і тепер частенько просять спеціально приготувати їм це блюдо. Особливо часто його вимагає дочка, яка стежить за фігурою. Рецепт смаженої моркви з цибулею дуже простий, весь смак надають додаткові спеції. Розповідаю, як приготувати морква смажену з цибулею.
Рецепт:
1. Чистимо цибулю та моркву. Моєму.
2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
3. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо цибулю до прозорості. Якщо вам подобається більш підсмажену цибулю - будь ласка, смажте.
4. Моркву натираємо на крупній тертці і відправляємо на сковорідку до цибулі. Перемішуємо. Перші хвилин 10 я смажу цибулю з морквою під кришкою і на середньому вогні. Морква дасть сік і не вбере в себе все масло з пательні.
5. Відкриваємо кришку і смажимо хвилин 10-15. Помішуємо.
6. Додаємо до овочів сіль, цукор, чорний перець і лимонний сік. Якщо хочете додати томатну пасту - саме час зробити це.
7. Все добре перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.
Усе, блюдо готово. Можна зробити його добавкою до гарніру - так звана подгарніровкі. А можна накласти на чорний хлібець і з'їсти просто так Це смачно!
- Морква - 300 грам
- Цибуля - 150-200 грам
- Рослинна олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 2-3 Щепоток
- Лимонний сік або оцет 9% - 1 Чайна ложка
- Томатна паста чи кетчуп - 1 Ст. Ложка (по бажанню)
Рецепт:
1. Чистимо цибулю та моркву. Моєму.
2. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
3. Розігріваємо олію на сковороді і обсмажуємо цибулю до прозорості. Якщо вам подобається більш підсмажену цибулю - будь ласка, смажте.
4. Моркву натираємо на крупній тертці і відправляємо на сковорідку до цибулі. Перемішуємо. Перші хвилин 10 я смажу цибулю з морквою під кришкою і на середньому вогні. Морква дасть сік і не вбере в себе все масло з пательні.
5. Відкриваємо кришку і смажимо хвилин 10-15. Помішуємо.
6. Додаємо до овочів сіль, цукор, чорний перець і лимонний сік. Якщо хочете додати томатну пасту - саме час зробити це.
7. Все добре перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.
Усе, блюдо готово. Можна зробити його добавкою до гарніру - так звана подгарніровкі. А можна накласти на чорний хлібець і з'їсти просто так Це смачно!