Рецепт Морква, тушкована з цибулею фото

Морква, тушкована з цибулею
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Овочі , Морква
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На сніданок
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 5
Час приготування: 50 хв.

Оскільки літо на дворі, і вже почався овочевий сезон, можна приготувати з улюблених овочів яке-небудь смачне й оригінальне блюдо, як, наприклад, ось така морквина, в яку ми додамо мед.

Опис приготування:

Іноді, коли я гуляю по просторах інтернету, то знаходжу дуже незвичайні рецепти з, здавалося б, звичайних продуктів, і сьогодні я поділюся з вами одним з них і розповім, як приготувати морква, тушковану з луком. Ця страва ідеально підійде для літнього сезону, хоча навіть взимку знайти в магазині морква і цибуля не проблема, але ж влітку все таке свіже і смачне. А оригінальність цього рецепта приготування моркви, тушкованою з цибулею, полягає в тому, що при гасінні ми додамо до овочів трохи меду, завдяки чому у нашого страви вийде досить цікавий солодкуватий смак і неповторний аромат. До речі, навіть діти їдять його з великим задоволенням, ну і дорослі не відстають і використовують таку морквину як гарнір до м'яса і риби. Спробуйте і ви, це дуже і дуже смачно.

  • Морква - 800 грам
  • Цибуля зелена - 20 грам
  • Масло рослинне - 80 грам
  • Мед - 15 грам
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
морква, тушкована з цибулею - фото крок 1
Для початку чистимо моркву і нарізаємо її кружечками шириною в пів сантиметра. Якщо є фігурний ніж, то можете використовувати його і зробити ось такі симпатичні квіточки, дітям вони шалено подобаються.
морква, тушкована з цибулею - фото крок 2
Гарненько промиваємо цибулю і подрібнюємо його.
морква, тушкована з цибулею - фото крок 3
Наливаємо в каструлю з товстими стінками рослинне масло, викладаємо морква, додаємо мед і сіль. Накриваємо каструлю кришкою і тушкуємо моркву протягом 10 хвилин на повільному вогні.
морква, тушкована з цибулею - фото крок 4
Потім додаємо нарізану цибулю.
морква, тушкована з цибулею - фото крок 5
Перемішуємо все, знову накриваємо каструлю кришкою і продовжуємо тушкувати, ще хвилин 5.
морква, тушкована з цибулею - фото крок 6
Тепер можна зняти каструлю з вогню і приступити до обіду. Морквина виходить дуже смачна і ароматна, з невеликим"зубком" , так що хрумтить на здоров'я і приємного апетиту!

Схожі рецепти