Морква тушкована з рисом і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)
Корисне і смачне блюдо з сухофруктами замінить вам і всілякі салати, і гаряче - готується просто і швидко! Тут я хочу вам показати, як приготувати морква тушковану з рисом і чорносливом.
Вже не знаю, правильно чи морквина з рисом або рис з морквою - від перестановки сума не змінюється. А в сумі у нас дуже смачний можна сказати плов, але без м'яса. Для приготування моркви тушкованою з рисом і чорносливом ви можете взяти не тільки чорнослив і родзинки, але й ті курагу. Морквин у мене було дві, але не великі, попалися дуже солодкі, тому і страва була досить солодке на смак. Як на мене, це добре.
- Мал - 1 Склянка
- Чорнослив - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 3 Ст. Ложки
- Морква - 1-2 штук
- Масло рослинне - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Чорнослив - 5 штук
Рис промийте і замочіть у воді. Бажано - секс годин. Але це вже залежить від часу, яким ви маєте в своєму розпорядженні. Можете пропустити цей етап і перейти відразу до варіння.
Промийте чорнослив. Залийте його окропом на пару хвилин, а потім поріжте. Додайте до замочені рису.
Морквину порізати соломкою або натріть на крупній тертці. Тушкуйте на середньому вогні в олії рослинній, можете води додати. Додайте моркву до рису.
Потім добре промийте родзинки, курагу і точно також замочіть в окропі на пару хвилин. Відіжміть сухофрукти і відправте до рису. Все перемішайте.
Залийте водою, посоліть і додайте рослинне масло. Надішліть в мікрохвильовку на 25-30 хвилин. Якщо потужність висока, а рис гарненько просочився, блюдо може бути готове і раніше. За потреби, додавайте воду. Також готувати страву можна в каструлі на плиті на повільному вогні з закритою кришкою.