Рецепт Морква тушкована з рисом і чорносливом фото

Морква тушкована з рисом і чорносливом
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Овочі , Фрукти , Крупи , Морква , Сухофрукти , Мал
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Корисний обід , Легка вечеря
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Корисне і смачне блюдо з сухофруктами замінить вам і всілякі салати, і гаряче - готується просто і швидко! Тут я хочу вам показати, як приготувати морква тушковану з рисом і чорносливом.

Опис приготування:

Вже не знаю, правильно чи морквина з рисом або рис з морквою - від перестановки сума не змінюється. А в сумі у нас дуже смачний можна сказати плов, але без м'яса. Для приготування моркви тушкованою з рисом і чорносливом ви можете взяти не тільки чорнослив і родзинки, але й ті курагу. Морквин у мене було дві, але не великі, попалися дуже солодкі, тому і страва була досить солодке на смак. Як на мене, це добре.

  • Мал - 1 Склянка
  • Чорнослив - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 3 Ст. Ложки
  • Морква - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
  • Чорнослив - 5 штук
морква тушкована з рисом і чорносливом - фото крок 1
Рис промийте і замочіть у воді. Бажано - секс годин. Але це вже залежить від часу, яким ви маєте в своєму розпорядженні. Можете пропустити цей етап і перейти відразу до варіння.
морква тушкована з рисом і чорносливом - фото крок 2
Промийте чорнослив. Залийте його окропом на пару хвилин, а потім поріжте. Додайте до замочені рису.
морква тушкована з рисом і чорносливом - фото крок 3
Морквину порізати соломкою або натріть на крупній тертці. Тушкуйте на середньому вогні в олії рослинній, можете води додати. Додайте моркву до рису.
морква тушкована з рисом і чорносливом - фото крок 4
Потім добре промийте родзинки, курагу і точно також замочіть в окропі на пару хвилин. Відіжміть сухофрукти і відправте до рису. Все перемішайте.
морква тушкована з рисом і чорносливом - фото крок 5
Залийте водою, посоліть і додайте рослинне масло. Надішліть в мікрохвильовку на 25-30 хвилин. Якщо потужність висока, а рис гарненько просочився, блюдо може бути готове і раніше. За потреби, додавайте воду. Також готувати страву можна в каструлі на плиті на повільному вогні з закритою кришкою.

Схожі рецепти