Морква, тушкована з рисом
(покроковий рецепт з фото)
Завжди приємно готувати щось нове. Я не люблю одноманітність і завжди намагаюся трохи змінювати рецептуру звичних страв. Навіть можна додати один новий інгредієнт, і все заграє по-іншому.
Поділюся простим рецептом про те, як приготувати морква, тушковану з рисом. Такий гарнір буде корисний дітям і смачний дорослим. Його їдять з будь-яким м'ясом або птахом. Хоча ми її будемо робити солодкої і вона може зійти і за десерт на полуденок. Тому я вважаю морква універсальним овочем, який смачний в будь-якому вигляді.
- Морква - 150 грам
- Рис коричневий - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Фінік - 6 штук
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Вода - 100 мілілітрів
- Сіль - 2 грами
- Зелень - За смаком
Морква почистіть і помийте. Наріжте її гуртками і покладіть в каструлю. Якщо у вас овоч досить великий, нарізуйте його половинками гуртків.
Сухофрукти помийте і обдайте окропом, щоб вони стали м'якими. Рис добре промийте.
Продукти змішайте, приправити сіллю. Залийте водою в каструлі, щоб вона покрила інгредієнти. Надішліть гаситися до м'якого стану на середньому вогні.
У готову страву влийте оливкову олію, подавайте з зеленню в теплому вигляді.