Рецепт Морква, тушкована з рисом фото

Морква, тушкована з рисом
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Овочі , Крупи , Морква , Мал
Роздільне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3
Час приготування: 30 хв.

Завжди приємно готувати щось нове. Я не люблю одноманітність і завжди намагаюся трохи змінювати рецептуру звичних страв. Навіть можна додати один новий інгредієнт, і все заграє по-іншому.

Опис приготування:

Поділюся простим рецептом про те, як приготувати морква, тушковану з рисом. Такий гарнір буде корисний дітям і смачний дорослим. Його їдять з будь-яким м'ясом або птахом. Хоча ми її будемо робити солодкої і вона може зійти і за десерт на полуденок. Тому я вважаю морква універсальним овочем, який смачний в будь-якому вигляді.

  • Морква - 150 грам
  • Рис коричневий - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Фінік - 6 штук
  • Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - 2 грами
  • Зелень - За смаком
морква, тушкована з рисом - фото крок 1
Морква почистіть і помийте. Наріжте її гуртками і покладіть в каструлю. Якщо у вас овоч досить великий, нарізуйте його половинками гуртків.
морква, тушкована з рисом - фото крок 2
Сухофрукти помийте і обдайте окропом, щоб вони стали м'якими. Рис добре промийте.
морква, тушкована з рисом - фото крок 3
Продукти змішайте, приправити сіллю. Залийте водою в каструлі, щоб вона покрила інгредієнти. Надішліть гаситися до м'якого стану на середньому вогні.
морква, тушкована з рисом - фото крок 4
У готову страву влийте оливкову олію, подавайте з зеленню в теплому вигляді.

Схожі рецепти