Морква, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)
Морква, тушкована в молоці, може послужити відмінним гарніром до м'ясних або рибних страв. Також вона користується великою популярністю в сім'ях, де є маленькі діти. Їм дуже корисно їсти моркву.
Якщо вам стало цікаво, як приготувати морква, тушковану в молоці, то прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як зробити таке смачне і корисне блюдо. Морква багата бетакаротин і іншими корисними речовинами. Її краще вживати в тушкованому або відварному вигляді.
- Морква - 500 грам
- Цукор - 50 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно пшеничне - 40 грам
- Кислота лимонна - 1/2 чайних ложки
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Молоко - 100 мілілітрів
- Крем - 100 мілілітрів
Морква очистіть від шкірки і наріжте на кружечки близько півсантиметра товщиною. Викладіть їх в каструлю або в сотейник з товстим дном. Налийте половину молока.
Увімкніть плиту, поставте на неї каструльку з морквою. Киньте в неї шматочок вершкового масла, додайте цукор. Посоліть і покладіть лимонну кислоту. Перемішайте ретельно, зменшіть вогонь, тушкуйте під закритою кришкою десять хвилин.
Поки морква гаситься, обсмажте борошно на сухій сковороді, поки вона не набуде золотистого відтінку. Змішайте її зі сметаною. В отриманій масі не повинно бути грудочок. Краще збити сметану з борошном міксером або блендером.
Додайте отриману сметанним суміш в каструльку з морквою. Ретельно перемішайте, тушкуйте ще десять хвилин до повної готовності. Подавати блюдо можна як гарячим, так і холодним.