Рецепт Морква, тушкована в молоці фото

Морква, тушкована в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Арабська кухня
Овочі, Морква
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, Для дітей
Гарніри

Морква, тушкована в молоці, може послужити відмінним гарніром до м'ясних або рибних страв. Також вона користується великою популярністю в сім'ях, де є маленькі діти. Їм дуже корисно їсти моркву.

Якщо вам стало цікаво, як приготувати морква, тушковану в молоці, то прочитайте цей рецепт. З нього ви дізнаєтеся, як зробити таке смачне і корисне блюдо. Морква багата бетакаротин і іншими корисними речовинами. Її краще вживати в тушкованому або відварному вигляді.

  • Морква - 500 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно пшеничне - 40 грам
  • Кислота лимонна - 1/2 чайних ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Молоко - 100 мілілітрів
  • Крем - 100 мілілітрів
морква, тушкована в молоці - фото крок 1
Морква очистіть від шкірки і наріжте на кружечки близько півсантиметра товщиною. Викладіть їх в каструлю або в сотейник з товстим дном. Налийте половину молока.
морква, тушкована в молоці - фото крок 2
Увімкніть плиту, поставте на неї каструльку з морквою. Киньте в неї шматочок вершкового масла, додайте цукор. Посоліть і покладіть лимонну кислоту. Перемішайте ретельно, зменшіть вогонь, тушкуйте під закритою кришкою десять хвилин.
морква, тушкована в молоці - фото крок 3
Поки морква гаситься, обсмажте борошно на сухій сковороді, поки вона не набуде золотистого відтінку. Змішайте її зі сметаною. В отриманій масі не повинно бути грудочок. Краще збити сметану з борошном міксером або блендером.
морква, тушкована в молоці - фото крок 4
Додайте отриману сметанним суміш в каструльку з морквою. Ретельно перемішайте, тушкуйте ще десять хвилин до повної готовності. Подавати блюдо можна як гарячим, так і холодним.

Схожі рецепти