Рецепт Тушкована морква в молоці фото

Тушкована морква в молоці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Молочні продукти , Морква , Молоко
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , ПП рецепти
На обід , На вечерю , На швидку руку
Гарячі страви , Гарніри
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Тушкована морква в молоці - це простий і швидкий гарнір до страв з м'яса і риби, особливо він хороший влітку. Цей гарнір легкий і нежирний, тому розповім, як приготувати морква, тушковану в молоці.


Опис приготування:

Солодкий і ніжний смак моркви, приготовленої в молоці, подобається навіть дітям. Для цього рецепта краще всього підходить молода весняна морква яскраво-оранжевого кольору. Пробуйте на здоров'я!

  • Морква - 400 грам
  • Вершкове масло - 25 грам
  • Борошно - 20 грам
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Сіль - За смаком
  • Петрушка свіжа (для подачі) - За смаком
тушкована морква в молоці - фото крок 1
Почистіть і помийте морква, а потім наріжте на скибочки однакової товщини.
тушкована морква в молоці - фото крок 2
Розтопити вершкове масло в чавунній сковороді, додайте борошно і перемішайте.
тушкована морква в молоці - фото крок 3
У сковороду покладіть нарізану моркву і готуйте на середньому вогні 3-5 хвилин, перемішуючи.
тушкована морква в молоці - фото крок 4
Воду змішайте з молоком, залийте морква і посоліть.
тушкована морква в молоці - фото крок 5
Готуйте на слабкому вогні, поки скибочки моркви не стануть м'якими, а соус - кремоподібним.
тушкована морква в молоці - фото крок 6
Подайте морква, тушковану в молоці, гарячої, посипавши дрібно нарізаною петрушкою.

Схожі рецепти