Молода морква, смажена в карамелі
(покроковий рецепт з фото)
Овочеві закуски не тільки корисні, вони можуть бути ще й неймовірно оригінальними і дуже смачними. Пропоную варіант, як приготувати молоду моркву, смажену в карамелі з віскі.
Дуже цікавий і досить простий рецепт молодої моркви, смаженої в карамелі з додаванням алкоголю. Це неймовірно смачно! сніданок, звичайно, призначається тільки для дорослих, але при бажанні віскі можна виключити і подати страву діткам, особливо якщо вони не люблять овочі.
- Вершкове масло - 200 грам
- Морква - 1 кілограм
- Віскі - 100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - 150 грам
- Перець - 1 щіпка
1. Морква вимити і очистити.
2. Нарізати кільцями, тільки не дуже товстими.
3. На сковороді розтопити близько 50 грамів вершкового масла.
4. Відправити туди частину моркви. На сковороді її має бути не дуже багато, щоб вона як слід присмажився.
5. Обсмажувати близько 5 хвилин, потім акуратно зняти з вогню.
6. Викласти і знову обсмажити наступну партію.
7. На сковороду вилити віскі. Можна також використовувати коньяк, наприклад. Варити на середньому вогні близько 30 секунд.
8. Слідом викласти вершкове масло.
9. Як випливає його розтопити, постійно помішуючи, і всипати цукор (в даному випадку коричневий, але можна використовувати і звичайний білий).
10. Постійно помішуючи, чекати, поки цукор повністю розчиниться.
11. Викласти на сковороду попередньо обсмажену моркву.
12. Накрити кришкою і на середньому вогні обсмажувати близько 5 хвилин.
13. Додати дрібку солі, перцю за смаком, як слід перемішати.
14. Відразу зняти з вогню і полити карамеллю зі сковороди.
15. Молода морква, смажена в карамелі в домашніх умовах, готова. При бажанні зверху можна присипати свіжою зеленню і відразу ж пробувати.