Moravskiй Воробей
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділитися з вами ще одним рецептом традиційної чеської кухні. Моравський Врабец - це м'ясо, тушковане в духовці в бульйоні з великою кількістю цибулі і часнику. Виходить смачно і ситно.
Зазвичай моравський Врабец подають з кнедликами і різними соусами. Але в нашій країні кнедлики не настільки популярні, як в Чехії, тому я пропоную подавати їх з картоплею, вареним в мундирі. Також дуже смачним виходить моравський Врабец з картопляним пюре. Таке блюдо буде ідеальним як для звичайного сімейного вечері, так і для святкового застілля. Завжди смачне і ситне, воно сподобається всім. А велика кількість цибулі та часнику зроблять м'ясо неймовірно ароматним.
- Свинина - 400 грам
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Часник - 1 штука (головка)
- Сіль, перець - За смаком
- Бульйон м'ясний - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Лук поріжте четвертькольцами.
Часник очистіть і подрібніть. Я ріжу кожен зубчик на 2-3 частини. Складіть лук і часник на дно жароміцної форми для запікання.
Свинину порізати на невеликі шматки і викладіть на овочеву подушку.
Залийте м'ясо бульйоном (приблизно до середини бортиків).
Додайте сіль, перець і улюблені спеції. Надішліть блюдо в духовку, розігріту до 200 градусів, з 50-60 хвилин.
Готове м'ясо подавайте прямо в формі для запікання.
Перед подачею прикрасьте моравський Врабец зеленню. Смачного!