Мититеи
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні розповім, як приготувати мититеи святкові за особливим рецептом. Блюдо вийде ароматним, смачним і дуже соковитим. Не будемо довго затягувати і швидше приступимо до його приготування!
Мититеи - традиційне блюдо румунської кухні. Таким блюдом вам точно вдасться здивувати гостей. Страва смачна, ситне і незвичайне, а всередині кожної ковбаски є сюрприз у вигляді начинки. Відмінно підійде на вечерю!
- Яловичина - 500 грам
- Свинина - 150 грам
- Грудинка копчена - 50-70 грам
- Сир твердий - 50 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 3-4 зубчиків
- Сода - 1/2 чайних ложки
- Вода мінеральна сильно газована - 70 мілілітрів
- Перецьь болгарський - 1-2 штук
- Зелень - За смаком (петрушка, Зелена цибуля)
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
1
Яловичину і свинину пропустіть через м'ясорубку, додайте соду, газовану воду, подрібнену цибулю, часник і перець. Вимішуйте фарш протягом 3 хвилин, потім відправте в холодильник на 12 годин.
2
Потім додайте нарізану кубиками грудинку, гарненько відбийте фарш. Зробіть з фаршу невеликі коржі, в центр покладіть тертий сир, болгарський перець і зелень. Сформуйте ковбаски.
3
На розпеченій сковороді розігрійте невелику кількість рослинної олії і обсмажте мититеи до золотого кольору і готовності по 2-3 хвилини з кожного боку.
4
Мітітєї готові, смачного!