Місо-суп з шиітаке
(покроковий рецепт з фото)
Японський традиційний місо-суп з шиітаке готується протягом півгодини. У нього додають імбир, тофу, овочі та, звичайно, місо. Шиітаке - джерело вітаміну D, тому суп виходить і смачний, і корисний.
Як приготувати місо-суп з шиітаке?
1. Бульйон влийте в каструлі, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, вкладіть сушені гриби і дайте настоятися протягом 20 хвилин до м'якості шиітаке.
2. Через 20 хвилин виберіть шиітаке шумівкою, ображати ніжки, капелюшки наріжте на шматочки. Поки залиште шиітаке в окремій тарілці.
3. У бульйон додайте тофу, очищений і подрібнений імбир, а також нарізаний смужками лист норі. Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть протягом трьох хвилин.
4. Брокколі і моркву промийте. Брокколі розберіть на суцвіття, морква очистіть і наріжте соломкою.
5. Додайте в суп гриби, брокколі і морква. Накрийте кришкою і варіть під кришкою протягом хвилини, поки броколі не змінять свій колір.
6. Влийте склянку бульйону в тарілку, додати місо, гарненько розмішайте. Влийте бульйон з місо в каструлю і ще раз перемішайте до однорідної маси. Після цього місо-суп з шиітаке відразу ж подавайте.
Смачного!
Місо-суп з шиітаке може зберігається в холодильнику протягом трьох днів. І пам'ятайте, не доводьте до кипіння суп, коли в нього доданий місо. Велика температура руйнує корисні речовини, містяться в місо.
- Вода або овочевий бульйон - 1 літр
- Шиітаке сушені - 50 грам
- Сир Тофу - 200 грам
- Лист норі - 1 штука
- Імбир свіжий - 20-30 грам
- Брокколі - 100 грам
- Морквина - 1 штука
- Місо - 3 Ст. Ложки
1. Бульйон влийте в каструлі, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, вкладіть сушені гриби і дайте настоятися протягом 20 хвилин до м'якості шиітаке.
2. Через 20 хвилин виберіть шиітаке шумівкою, ображати ніжки, капелюшки наріжте на шматочки. Поки залиште шиітаке в окремій тарілці.
3. У бульйон додайте тофу, очищений і подрібнений імбир, а також нарізаний смужками лист норі. Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть протягом трьох хвилин.
4. Брокколі і моркву промийте. Брокколі розберіть на суцвіття, морква очистіть і наріжте соломкою.
5. Додайте в суп гриби, брокколі і морква. Накрийте кришкою і варіть під кришкою протягом хвилини, поки броколі не змінять свій колір.
6. Влийте склянку бульйону в тарілку, додати місо, гарненько розмішайте. Влийте бульйон з місо в каструлю і ще раз перемішайте до однорідної маси. Після цього місо-суп з шиітаке відразу ж подавайте.
Смачного!
Місо-суп з шиітаке може зберігається в холодильнику протягом трьох днів. І пам'ятайте, не доводьте до кипіння суп, коли в нього доданий місо. Велика температура руйнує корисні речовини, містяться в місо.