Рецепт Місо-суп з шиітаке фото

Місо-суп з шиітаке
(покроковий рецепт з фото)

Японська кухня
Гриби , Шиітаке
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід
Супи
Кількість порцій: 5-7
Час приготування: 30 хв.

Японський традиційний місо-суп з шиітаке готується протягом півгодини. У нього додають імбир, тофу, овочі та, звичайно, місо. Шиітаке - джерело вітаміну D, тому суп виходить і смачний, і корисний.

Опис приготування:

Як приготувати місо-суп з шиітаке?

1. Бульйон влийте в каструлі, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, вкладіть сушені гриби і дайте настоятися протягом 20 хвилин до м'якості шиітаке.

2. Через 20 хвилин виберіть шиітаке шумівкою, ображати ніжки, капелюшки наріжте на шматочки. Поки залиште шиітаке в окремій тарілці.

3. У бульйон додайте тофу, очищений і подрібнений імбир, а також нарізаний смужками лист норі. Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть протягом трьох хвилин.

4. Брокколі і моркву промийте. Брокколі розберіть на суцвіття, морква очистіть і наріжте соломкою.

5. Додайте в суп гриби, брокколі і морква. Накрийте кришкою і варіть під кришкою протягом хвилини, поки броколі не змінять свій колір.

6. Влийте склянку бульйону в тарілку, додати місо, гарненько розмішайте. Влийте бульйон з місо в каструлю і ще раз перемішайте до однорідної маси. Після цього місо-суп з шиітаке відразу ж подавайте.

Смачного!

Місо-суп з шиітаке може зберігається в холодильнику протягом трьох днів. І пам'ятайте, не доводьте до кипіння суп, коли в нього доданий місо. Велика температура руйнує корисні речовини, містяться в місо.

  • Вода або овочевий бульйон - 1 літр
  • Шиітаке сушені - 50 грам
  • Сир Тофу - 200 грам
  • Лист норі - 1 штука
  • Імбир свіжий - 20-30 грам
  • Брокколі - 100 грам
  • Морквина - 1 штука
  • Місо - 3 Ст. Ложки
Як приготувати місо-суп з шиітаке?

1. Бульйон влийте в каструлі, поставте на плиту і доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, вкладіть сушені гриби і дайте настоятися протягом 20 хвилин до м'якості шиітаке.

2. Через 20 хвилин виберіть шиітаке шумівкою, ображати ніжки, капелюшки наріжте на шматочки. Поки залиште шиітаке в окремій тарілці.

3. У бульйон додайте тофу, очищений і подрібнений імбир, а також нарізаний смужками лист норі. Поставте на плиту, доведіть до кипіння і варіть протягом трьох хвилин.

4. Брокколі і моркву промийте. Брокколі розберіть на суцвіття, морква очистіть і наріжте соломкою.

5. Додайте в суп гриби, брокколі і морква. Накрийте кришкою і варіть під кришкою протягом хвилини, поки броколі не змінять свій колір.

6. Влийте склянку бульйону в тарілку, додати місо, гарненько розмішайте. Влийте бульйон з місо в каструлю і ще раз перемішайте до однорідної маси. Після цього місо-суп з шиітаке відразу ж подавайте.

Смачного!

Місо-суп з шиітаке може зберігається в холодильнику протягом трьох днів. І пам'ятайте, не доводьте до кипіння суп, коли в нього доданий місо. Велика температура руйнує корисні речовини, містяться в місо.

Схожі рецепти