Мідії на шпажках
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете урізноманітнити меню на пікнік не тільки рибою або куркою, але і морепродуктами, раджу вам спробувати приготувати мідії на шпажках на мангалі. Це просто, швидко і дуже смачно!
Мідії хороші тим, що їх не потрібно довго маринувати, їм досить буквально 10 хвилин. Крім лимона і часнику, використовувати можна гострий томатний або соєвий соус. Подавати мідії на шпажках можна як перекушування перед основним гарячим.
- Мідії - 250 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
Підготуйте інгредієнти.
Мідії розморозити, вимийте і висушіть. Додайте оливкову олію.
Вичавіть сік лимона.
Додайте пропущений через прес часник.
Посоліть і поперчіть за смаком.
Перемішайте все до однорідності.
Шпажки залийте холодною водою і залиште на 15 хвилин.
Підготуйте вугілля.
Нанизати мідії на шпажки і викладіть на решітку.
Смажте 6 хвилин, постійно перевертаючи.
Смачного!