Рецепт Меджімурскій гуляш фото

Меджімурскій гуляш
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
М'ясо , Свинина , Свиняча вирізка , Яловичина , Говяжа вирізка
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Рецепт дуже смачного гуляшу з яловичини і свинини з додаванням картоплі і грибів. Це насичене смаками і ароматами блюдо неодмінно стане одним з улюблених на вашому столі.

Опис приготування:

Меджімуре - північна область Хорватії. Кухня Хорватії дуже різноманітна, пропоную доторкнутися до цієї дивовижної країни і приготувати меджімурскій гуляш. Блюдо просте, ситне і поживне. Для приготування підійде будь-який посуд з товстим дном, у мене казан. Незважаючи на те, що інгредієнти на перший погляд все досить прості і доступні, в результаті виходить надзвичайно смачне і насичене блюдо. Неодмінно спробуйте!

  • Яловичина - 350 грам
  • Свинина - 350 грам
  • Цибуля - 500 грам
  • Картопля - 500 грам
  • Гриби - 300 грам (у мене печериці)
  • Часник - 2 зубчики
  • Томатний сік - 3 Ст. Ложки
  • Вино - 100 мілілітрів (червоне сухе)
  • Сіль - За смаком
  • Перець - За смаком (гострий)
  • Рослинна олія - За смаком
  • Паприка - За смаком
  • Вода - За смаком
меджімурскій гуляш - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
меджімурскій гуляш - фото крок 2
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості. Нехай вас не лякає його велика кількість, в готовій страві вона буде практично не відчуватися, а лише додасть чудовий аромат.
меджімурскій гуляш - фото крок 3
Додайте нарізане невеликими шматочками м'ясо.
меджімурскій гуляш - фото крок 4
Додайте за смаком сіль, подрібнений ножем часник, паприку і перець. Меджімурскій гуляш повинен бути з невеликою острінкой, перець підійде як мелений, так і в свіжому вигляді.
меджімурскій гуляш - фото крок 5
Обсмажте м'ясо періодично помішуючи до випаровування рідини і легкого рум'янцю.
меджімурскій гуляш - фото крок 6
Потім додайте вино, трохи води (приблизно 150 мл.) і нарізані гриби. В оригінальному варіанті використовуються білі, я використовую шампіньйони.
меджімурскій гуляш - фото крок 7
Гасіть під кришкою періодично помішуючи близько 7-10 хвилин.
меджімурскій гуляш - фото крок 8
Картопля наріжте довільно і додайте до м'яса.
меджімурскій гуляш - фото крок 9
Додайте приблизно 200 мл. Води, томатний сік, перемішайте і залиште гаситися гуляш приблизно на 20 хвилин, до готовності картоплі.
меджімурскій гуляш - фото крок 10
Меджімурскій гуляш готовий.
меджімурскій гуляш - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти