Меджімурскій гуляш
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт дуже смачного гуляшу з яловичини і свинини з додаванням картоплі і грибів. Це насичене смаками і ароматами блюдо неодмінно стане одним з улюблених на вашому столі.
Меджімуре - північна область Хорватії. Кухня Хорватії дуже різноманітна, пропоную доторкнутися до цієї дивовижної країни і приготувати меджімурскій гуляш. Блюдо просте, ситне і поживне. Для приготування підійде будь-який посуд з товстим дном, у мене казан. Незважаючи на те, що інгредієнти на перший погляд все досить прості і доступні, в результаті виходить надзвичайно смачне і насичене блюдо. Неодмінно спробуйте!
- Яловичина - 350 грам
- Свинина - 350 грам
- Цибуля - 500 грам
- Картопля - 500 грам
- Гриби - 300 грам (у мене печериці)
- Часник - 2 зубчики
- Томатний сік - 3 Ст. Ложки
- Вино - 100 мілілітрів (червоне сухе)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком (гострий)
- Рослинна олія - За смаком
- Паприка - За смаком
- Вода - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
Цибуля наріжте кубиками і обсмажте до м'якості. Нехай вас не лякає його велика кількість, в готовій страві вона буде практично не відчуватися, а лише додасть чудовий аромат.
Додайте нарізане невеликими шматочками м'ясо.
Додайте за смаком сіль, подрібнений ножем часник, паприку і перець. Меджімурскій гуляш повинен бути з невеликою острінкой, перець підійде як мелений, так і в свіжому вигляді.
Обсмажте м'ясо періодично помішуючи до випаровування рідини і легкого рум'янцю.
Потім додайте вино, трохи води (приблизно 150 мл.) і нарізані гриби. В оригінальному варіанті використовуються білі, я використовую шампіньйони.
Гасіть під кришкою періодично помішуючи близько 7-10 хвилин.
Картопля наріжте довільно і додайте до м'яса.
Додайте приблизно 200 мл. Води, томатний сік, перемішайте і залиште гаситися гуляш приблизно на 20 хвилин, до готовності картоплі.
Меджімурскій гуляш готовий.
Смачного!