Мармурова індичка
(покроковий рецепт з фото)
Ця закуска прикрасить будь-який святковий стіл. Вона виходить соковитою, ніжною з красивим візерунком по всій поверхні м'яса. Хочете здивувати гостей і близьких? Сміливо беріть на замітку цей рецепт!
Для цього рецепта підійде велике філе грудки індички. Його потрібно обов'язково гарненько обсушити, щоб малюнок рівномірніше розподілився. Якщо у Вас немає спеціального трубчастого бинта, то скористайтеся аптечної трубчастої сіткою за №2. Врахуйте, що для цього рецепта, потрібен спеціальний шприц-дозатор, так як через простий шприц, такий маринад просто не пройде. А в іншому все просто.
- Філе індички - 1 кілограм
- Апельсин - 1 штука
- Часник - 1 штука
- Масло оливкове - 50 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Паприка копчена - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1.5 чайних ложки
- Куркума - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Грудку вимийте, обсушити і щільно укладіть в трубчастий бинт для ковбаси. Зауважте кінці з двох сторін.
З апельсина зніміть цедру. З м'якоті вичавіть сік. Додайте в нього 0.5 немає. Ложки солі, kurkumu, паприка, пюре з трьох часточок часнику, гірчицю і оливкове масло. Добре перемішайте.
Наберіть маринад в шприц-інжектор і начините м'ясо в різних місцях. Голку вводите під кутом 45 градусів.
Що залишився часник порізати тонкими пластинами, цедру тонкою соломкою. Натріть м'ясо сіллю, що залишилася з усіх боків. Посипте часником і цедрою.
М'ясо викладіть в банку, закрийте і приберіть в холодильник на 24 годину, в горизонтальному положенні. Повертайте банку кожні 4 годину, щоб маринад краще розподілився.
Перекладіть в рукав для запікання, зав'яжіть кінці і зробіть кілька проколів. Викладіть рукав з м'ясом в форму для запікання і влийте трохи води.
Готуйте в духовці при температурі 180 градусів протягом 1 годину. Вимкніть духовку і залиште на 30 хвилин. Дайте повністю охолонути, зніміть рукав і витріть м'ясо паперовим рушником.
Перекладіть в пакет і приберіть в холодильник на 8 годин. Потім зніміть трубчастий бинт.
Наріжте і подавайте до столу.
Смачного!