Мармурова яловичина на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Мармурова телятина - досить дороге м'ясо, але приготувати його нескладно. Головне - робити це швидко, щоб не пересушити. Також таким м'яском можна поласувати на природі, і я розповім, як.
Мармурова телятина - м'ясо дороге і ніжне, і готується воно дуже швидко. Зазвичай таке м'ясо йде на стейки. Ось і ми приготуємо стейки, але не на грилі, а на мангалі на вугіллі. Від вугілля повинен бути стабільний жар, щоб м'ясо швидко "зчепилося" і весь сік залишився всередині. І ні в якому разі не пробивайте м'ясо, весь сік витече, а м'ясо буде жорстким. Перевертаємо м'ясо тільки один раз. Рецепт приготування мармурової яловичини на мангалі перед вами, готуємо і насолоджуємося результатом!
- Мармурова телятина - 600 грам
- Соєвий соус - 20 мілілітрів
- Бальзамічний оцет - 20 мілілітрів
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
- Перець чорний мелений - 3-4 Щепоток (за смаком)
Нарізаємо яловичину поперек волокон на стейки товщиною 2, 5-3 см.
Поливаємо сумішшю соєвого соусу, оцту і оливкового масла. Посипаємо перцем.
І ретельно розподілимо маринад, щоб все стейки були їм добре промазати.
Викладаємо на решітку мангала, яка знаходиться приблизно в 10 см. Від вугілля. Готуємо 5-6 хвилин, не перегортаючи і не протикаючи м'ясо вилкою або ножем.
Перевертаємо щипцями і готуємо на іншій стороні ще хвилини 3. Поливаємо залишками маринаду.
Викладаємо в нагріту тарілку і даємо м'ясу полежати пару хвилин.
А потім подаємо його до столу зі свіжими овочами та зеленню.