Мармурова яловичина в духовці
(покроковий рецепт з фото)
З мармурової яловичини - а це досить дороге м'ясо - найкраще приготувати стейки на сковороді. Але якщо ви вирішили запекти м'ясо одним кусом, в цьому вам допоможе цей простий рецепт. Буде смачно!
Мармурова телятина - одне з кращих сортів м'яса для швидкого приготування. Найчастіше з такого м'яса готують стейки на грилі або сковороді. Але якщо ви вирішили запекти яловичину одним шматком, в цьому рецепті докладно розказано, як приготувати мармурову яловичину в духовці. Все просто, але не швидко. Готуємо!
- Мармурова яловичина на ребрах - 2, 5 кілограма
- Оливкова олія - 3-4 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
- Суміш ароматних трав - 1 Чайна ложка (базилік, орегано, розмарин)
М'ясо ретельно промиємо, промакніте паперовими серветками і перев'яжемо кулінарною ниткою, щоб при запіканні шматок зберіг свою форму.
Змащуємо м'ясо маслом і посипаємо сумішшю солі, перцю і трав. Викладаємо у форму для запікання ребрами вниз. І ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин, нехай на м'ясі утворюється корочка, яка не дасть витекти соку.
Потім накриваємо м'ясо фольгою, зменшуємо температуру в духовці до 160 градусів і продовжуємо запікати м'ясо години 2.
Після того, як м'ясо вийняли з духовки, дайте йому ще постояти хвилин 15, а потім нарізуйте і подавайте до столу.