Маринована тріска
(покроковий рецепт з фото)
Любіть мариновану рибу? Тоді розповім вам про рецепт, завдяки якому ви зможете зробити її самостійно. Отже, для вас простий і доступний рецепт, як приготувати мариновану тріску.
Таким же чином ви зможете зробити не тільки тріску, а й інші види білої, червоної риби. Таку рибку можна подавати як окрему закуску або використовувати для приготування інших страв, наприклад, для бутербродів або салату.
- Лихоманка - 1 штука
- Сіль - 200 грам
- Цукровий пісок - 200 грам
- Чорний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 3 штуки
- Оливкова олія - За смаком
1
Свіжу тріску очистіть, потім видаліть голову і хвіст, ображати плавники і розпоріть черево, видаліть нутрощі.
2
Гарненько промийте рибу всередині і зовні, краще 2-3 рази, потім обсушити серветками.
3
Наріжте рибку шматочками близько 2-3 сантиметрів в товщину, перекладіть рибу в миску.
4
Засипте тріску сіллю і залиште на добу, потім дістаньте рибу і промийте її, перекладіть в миску.
5
У каструлю налийте воду, стільки, щоб вона імовірно покрила рибку. Надішліть каструлю з водою на вогонь, додайте перець, лавровий лист, щіпку солі і цукор.
6
Доведіть воду до кипіння і залийте рибу, знову залиште на добу.
7
Через необхідний час злийте маринад і просушіть рибу серветками, змастіть кожен шматочок оливковою олією і зберігайте рибу в холодильнику.