Маринована морква
(покроковий рецепт з фото)
Маринована морква - pryanaya ovoshtnaya сніданок, яку можна заготовити про запас. Зробимо її з чорним перцем горошком і кумином. Настоюється маринована морква протягом 24 годин. А потім можна їсти!
Маринована морква - смачна закуска, яку можна подати як самостійно, так і до гарячих страв. Приготувати мариновану моркву - гранично просто. Морковь чистим, нарізаємо брусочками. Варимо маринад з води, оцту і спеції. Заливаємо морква і наполягаємо протягом 24 годин.
- Морква - 5-6 штук(400-500 грам)
- Вода - 1, 5 склянки
- Оцет - 1 Склянка (можна замінити сидром або білим сухим вином.)
- Цукор - 1/4 склянки
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Кмин (насіння) - 1 Ст. Ложка
- Чорний перець мелений - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1-2 штук (можна не додавати.)
1. У мисочці змішайте спеції з цукром - насіння кумина і мелений чорний перець.
2. Поставте на плиту воду з сіллю. Доведіть до кипіння. А в цей час приготуйте морквину. Очистіть її і наріжте брусочками.
3. Очищену моркву бланшуйте в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин, потім витягніть шумівкою на друшляк. Ошпарену і просушену моркву викладіть в простерилізовані банки.
4. В солону воду додайте спеції і оцет, крім лаврового листа. Доведіть до кипіння і поваріть ще хвилинки 3. У банку з морквою покладіть лавровий лист і залийте вміст гарячим маринадом.
5. Закрутіть банки стерильними кришками, прохолодний, потім поставте в холодильник. Маринована морква буде готова через 24 годину. Зберігати в холодильнику її можна до двох тижнів. Смачного!