Рецепт Маринована морква фото

Маринована морква
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Морква
Дієтичне харчування
На святковий стіл , Фуршет
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 4-5
Час приготування: 1 дн. 1 г. 0 хв.

Маринована морква - pryanaya ovoshtnaya сніданок, яку можна заготовити про запас. Зробимо її з чорним перцем горошком і кумином. Настоюється маринована морква протягом 24 годин. А потім можна їсти!

Опис приготування:

Маринована морква - смачна закуска, яку можна подати як самостійно, так і до гарячих страв. Приготувати мариновану моркву - гранично просто. Морковь чистим, нарізаємо брусочками. Варимо маринад з води, оцту і спеції. Заливаємо морква і наполягаємо протягом 24 годин.

  • Морква - 5-6 штук(400-500 грам)
  • Вода - 1, 5 склянки
  • Оцет - 1 Склянка (можна замінити сидром або білим сухим вином.)
  • Цукор - 1/4 склянки
  • Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
  • Кмин (насіння) - 1 Ст. Ложка
  • Чорний перець мелений - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1-2 штук (можна не додавати.)
маринована морква - фото крок 1
1. У мисочці змішайте спеції з цукром - насіння кумина і мелений чорний перець.
маринована морква - фото крок 2
2. Поставте на плиту воду з сіллю. Доведіть до кипіння. А в цей час приготуйте морквину. Очистіть її і наріжте брусочками.
маринована морква - фото крок 3
3. Очищену моркву бланшуйте в підсоленій воді протягом 2-3 хвилин, потім витягніть шумівкою на друшляк. Ошпарену і просушену моркву викладіть в простерилізовані банки.
маринована морква - фото крок 4
4. В солону воду додайте спеції і оцет, крім лаврового листа. Доведіть до кипіння і поваріть ще хвилинки 3. У банку з морквою покладіть лавровий лист і залийте вміст гарячим маринадом.
маринована морква - фото крок 5
5. Закрутіть банки стерильними кришками, прохолодний, потім поставте в холодильник. Маринована морква буде готова через 24 годину. Зберігати в холодильнику її можна до двох тижнів. Смачного!

Схожі рецепти