Карамелізовані морква
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий варіант, як приготувати Карамелізовані морква. Ви зможете зробити зі звичайного і звичного нам овоча відмінну закуску або гарнір. Подавайте її до м'ясних страв або з соусом.
Крім моркви можна використовувати буряк, цибуля, гарбуз і інші коренеплоди. Подавати морква коштує після охолодження, прикрасивши її зеленню. Оскільки цей овоч можна купити недорого круглий рік, такий гарнір або закуска доведеться до місця завжди і всюди.
- Морква - 600-800 грам
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1/4 склянки
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
1. Очистіть моркву і вимийте її гарненько.
2. Розріжте моркву невеликими шматочками. Викладіть овочі на деко і полийте олією, сіль і poperčite, перемішайте.
3. Надішліть морква в розігрітий до 200 градусів духовку на 40 хвилин, один раз перемішуючи.
4. Поки морква в духовці, зробіть соус: в сотейник вилийте бальзамічний оцет і мед. Надішліть сотейник на вогонь і варіть після закипання близько 10 хвилин.
5. Через 10 хвилин вимкніть вогонь і додайте вершкове масло, перемішайте до його розчинення.
6. Дістаньте морква з духовки і полийте її приготовленої глазур'ю.
7. Перемішайте моркву з глазур'ю, щоб кожен шматочок був покритий.
8. Викладіть моркву в тарілку, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.