Рецепт Карамелізовані груша фото

Карамелізовані груша
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Груша
Дієтичне харчування
На полуденок
Солодке , Десерти
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 30 хв.

Пропоную чудовий літній десерт - Карамелізовані грушу. Ці ласощі відмінно поєднується з морозивом. Таке частування точно сподобається дітям і дорослим! Беріть на замітку!

Опис приготування:

Приготувати Карамелізовані грушу дуже просто. Дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням!

  • Груша - 2 штуки (твердих сортів)
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 20 грам
  • Вода - 150 мілілітрів
  • Десертний алкоголь - 2 Ст. Ложки (по бажанню, в даному рецепті використовується вершковий лікер"Айріш-крим" )
карамелізовані груша - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
карамелізовані груша - фото крок 2
Груші очистіть від шкірки і насіння, розріжте навпіл.
карамелізовані груша - фото крок 3
У сотейник всипте цукор і поставте на вогонь.
карамелізовані груша - фото крок 4
Розтопіть цукор до карамельного кольору.
карамелізовані груша - фото крок 5
Додайте шматочок вершкового масла.
карамелізовані груша - фото крок 6
Вмішайте масло в карамель до однорідного стану.
карамелізовані груша - фото крок 7
Викладіть в карамель груші зрізом вниз.
карамелізовані груша - фото крок 8
Влийте гарячу воду і десертний алкоголь, Будьте уважні, можуть бути бризки.
карамелізовані груша - фото крок 9
Варіть груші 7-10 хвилин з моменту закипання.
карамелізовані груша - фото крок 10
У процесі варіння переверніть по обидва боки, перевіряйте готовність, груша повинна стати м'якою, а сироп повинен злегка увариться і загуснути.
карамелізовані груша - фото крок 11
Остудіть грушу до кімнатної температури, подавайте з морозивом, полив карамеллю, це дуже смачно! раджу приготувати!

Схожі рецепти