Карамелізовані груша
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную чудовий літній десерт - Карамелізовані грушу. Ці ласощі відмінно поєднується з морозивом. Таке частування точно сподобається дітям і дорослим! Беріть на замітку!
Приготувати Карамелізовані грушу дуже просто. Дивіться покрокову інструкцію і готуйте із задоволенням!
- Груша - 2 штуки (твердих сортів)
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 20 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Десертний алкоголь - 2 Ст. Ложки (по бажанню, в даному рецепті використовується вершковий лікер "айріш-крим" )
Підготуйте інгредієнти.
Груші очистіть від шкірки і насіння, розріжте навпіл.
У сотейник всипте цукор і поставте на вогонь.
Розтопіть цукор до карамельного кольору.
Додайте шматочок вершкового масла.
Вмішайте масло в карамель до однорідного стану.
Викладіть в карамель груші зрізом вниз.
Влийте гарячу воду і десертний алкоголь, Будьте уважні, можуть бути бризки.
Варіть груші 7-10 хвилин з моменту закипання.
У процесі варіння переверніть по обидва боки, перевіряйте готовність, груша повинна стати м'якою, а сироп повинен злегка увариться і загуснути.
Остудіть грушу до кімнатної температури, подавайте з морозивом, полив карамеллю, це дуже смачно! раджу приготувати!