Маринована морква на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам ніде зберігати врожай моркви - замаринуйте її з цього, зовсім нескладного рецепту. Мариновану моркву можна подавати як доповнення до будь-яких гарнірів і м'ясних страв.
Маринувати на зиму можна не тільки огірки і помідори, але і морква. Якщо у вас великий урожай моркви, а зберігати її ніде - скористайтеся цим простим рецептом мариновані моркви на зиму. А взимку мариновану моркву можна використовувати в салати, вона буде хорошим доповненням до будь-яких страв, та й просто як закуска вона теж хороша. Розповідаю, як приготувати мариновану моркву на зиму.
1. Найперше, що нам необхідно зробити - це добре вимити банки. На цей кількість моркви нам знадобиться 5-6 банок по 0, 7 л.
2. Тепер беремося за морква - PIME і чистий.
3. Нарізаємо моркву. Можна толстенькими смужками по висоті банки, можна кружечками, а можна просто розрізати морквину на кілька частин.
4. Чистимо часник і розкладаємо по банках.
5. Розподіляємо по банкам спеції і морква.
6. Заливаємо окропом і прикриваємо кришками. Даємо постояти хвилин 10.
7. Зливаємо воду в каструлю і на цій же воді готуємо маринад - додаємо сіль і цукор і ставимо на вогонь. Коли закипить - додаємо оцет, даємо покипіти пів хвилини і прибираємо маринад з вогню. Заливаємо гарячим маринадом морква в банках.
8. Закочує кришками і ставимо шийкою вниз. Укутуємо банки з морквою і залишаємо остигати.
От і все, маринована морква на зиму готова. Зберігати можна в звичайній коморі в міській квартирі.
- Морква - 2-2, 5 кілограма
- Вода - 1 літр
- Цукор - 50 грам
- Сіль - 50 грам
- Оцет 9% - 1 Склянка
- Часник - 4-5 зубчиків
- Перець духмяний - 8-10 склянок
1. Найперше, що нам необхідно зробити - це добре вимити банки. На цей кількість моркви нам знадобиться 5-6 банок по 0, 7 л.
2. Тепер беремося за морква - PIME і чистий.
3. Нарізаємо моркву. Можна толстенькими смужками по висоті банки, можна кружечками, а можна просто розрізати морквину на кілька частин.
4. Чистимо часник і розкладаємо по банках.
5. Розподіляємо по банкам спеції і морква.
6. Заливаємо окропом і прикриваємо кришками. Даємо постояти хвилин 10.
7. Зливаємо воду в каструлю і на цій же воді готуємо маринад - додаємо сіль і цукор і ставимо на вогонь. Коли закипить - додаємо оцет, даємо покипіти пів хвилини і прибираємо маринад з вогню. Заливаємо гарячим маринадом морква в банках.
8. Закочує кришками і ставимо шийкою вниз. Укутуємо банки з морквою і залишаємо остигати.
От і все, маринована морква на зиму готова. Зберігати можна в звичайній коморі в міській квартирі.