Морква на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами простим рецептом, як приготувати морква на зиму в банках. Для зиязиках салатів це ідеальний варіант! При такому способі ви збережете всю, навіть найдрібнішу, морква з урожаю.
Цей спосіб заготівлі моркви обов'язково вам стане в нагоді. Зазвичай дрібну морква або викидають відразу, або ж з часом, коли вона стає вже млявою. А тут виходить зберегти весь урожай. Я вважаю за краще робити заготовки без оцту, що дозволяє зберегти більшість вітамінів. А зберігаю їх у прохолодному місці, в погребі.
- Морква - 500 грам
- Окріп - 1 літр
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з гіркою)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Перець духмяний горошок - 3 штуки
- Лист лавровий - 2 штуки
- Гвоздика - 4-5 штук
Морква ретельно вимийте, очистіть. Якщо використовуєте велику моркву, то розріжте її на однакові шматочки.
Морква і спеції помістіть в каструлю з товстим (або подвійним) дном, залийте водою, накрийте кришкою. Доведіть до кипіння, бланшуйте протягом 10 хвилин, злийте воду. Приготуйте розсіл: в окропі розмішайте сіль і цукор.
Розкладіть бланшированную морква по стерилізованих банках (0, 5 л.), залийте гарячим розсолом, прикрийте кришками. Поставте банки в каструлю з щільною тканиною на дні. Залийте гарячою водою по плечики банок, доведіть до кипіння і простерилизуйте протягом 40 хвилин. Засукайте кришки, укутайте банки, залиште до повного охолодження. Зберігайте заготовку в прохолодному місці.