Рецепт Маринована молода кукурудза на зиму фото

Маринована молода кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Кукурудза
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Заготовки
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.

Пропоную вам на замітку рецепт приготування маринованої молодої кукурудзи на зиму. Така кукурузка може стати відмінною закускою на святковий стіл.

Опис приготування:

Це досить простий рецепт маринованої молодої кукурудзи на зиму. Зберігається така заготовка не весь сезон, проте в холодильнику вона прекрасно зберігає свій смак.

  • Кукурудза - 5-7 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
  • Перець горошком - 3-5 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Koriandr - 3-5 штук
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 1
1. Це, можна сказати, класичний рецепт маринованої молодої кукурудзи на зиму, проте, з декількома цікавими доповненнями. При бажанні коріандр можна замінити гвоздикою, наприклад.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 2
2. Кукурудзу необхідно очистити від"шуби" з листя і волосків. Потім її потрібно ретельно промити під проточною водою. Якщо качани Не такі молоді і досить великого розміру їх потрібно розрізати, щоб вони краще поміщалися в банку.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 3
3. Для приготування маринаду необхідно відправити в каструлю сіль і цукор. Додати воду і довести до кипіння. Потім додати оцет, запашний перець, коріандр і лавровий лист. Проварити маринад близько 3-4 хвилин і зняти з вогню. Акуратно дістати лавровий лист, так як він потрібен тільки для аромату.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 4
4. Дуже важливий нюанс - це вибір тари. Найкраще взяти досить високу банку з щільно закривається кришкою. Акуратно скласти кукурудзу в банку і залити гарячим маринадом.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 5
5. Тепер щільно накрити банку кришкою і залишити до повного охолодження. Щоб кукурудза настоялась, знадобиться близько тижня. Цей рецепт приготування маринованої молодої кукурудзи на зиму можна використовувати також для консервації з більш тривалим терміном зберігання. В такому випадку банки необхідно простерилізувати близько 1-1.5 годин, а потім закатати.

Схожі рецепти