Рецепт Маринована молода кукурудза на зиму фото

Маринована молода кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Кукурудза
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Заготовки

Пропоную вам на замітку рецепт приготування маринованої молодої кукурудзи на зиму. Така кукурузка може стати відмінною закускою на святковий стіл.

Це досить простий рецепт маринованої молодої кукурудзи на зиму. Зберігається така заготовка не весь сезон, проте в холодильнику вона прекрасно зберігає свій смак.

  • Кукурудза - 5-7 штук
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 4 Ст. Ложки
  • Оцет - 3 Ст. Ложки
  • Перець горошком - 3-5 штук
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Koriandr - 3-5 штук
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 1
1. Це, можна сказати, класичний рецепт маринованої молодої кукурудзи на зиму, проте, з декількома цікавими доповненнями. При бажанні коріандр можна замінити гвоздикою, наприклад.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 2
2. Кукурудзу необхідно очистити від "шуби" з листя і волосків. Потім її потрібно ретельно промити під проточною водою. Якщо качани Не такі молоді і досить великого розміру їх потрібно розрізати, щоб вони краще поміщалися в банку.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 3
3. Для приготування маринаду необхідно відправити в каструлю сіль і цукор. Додати воду і довести до кипіння. Потім додати оцет, запашний перець, коріандр і лавровий лист. Проварити маринад близько 3-4 хвилин і зняти з вогню. Акуратно дістати лавровий лист, так як він потрібен тільки для аромату.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 4
4. Дуже важливий нюанс - це вибір тари. Найкраще взяти досить високу банку з щільно закривається кришкою. Акуратно скласти кукурудзу в банку і залити гарячим маринадом.
маринована молода кукурудза на зиму - фото крок 5
5. Тепер щільно накрити банку кришкою і залишити до повного охолодження. Щоб кукурудза настоялась, знадобиться близько тижня. Цей рецепт приготування маринованої молодої кукурудзи на зиму можна використовувати також для консервації з більш тривалим терміном зберігання. В такому випадку банки необхідно простерилізувати близько 1-1.5 годин, а потім закатати.

Схожі рецепти