Маринована молода кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 1
Час приготування: 40 хв.
Пропоную вам на замітку рецепт приготування маринованої молодої кукурудзи на зиму. Така кукурузка може стати відмінною закускою на святковий стіл.
Опис приготування:
Це досить простий рецепт маринованої молодої кукурудзи на зиму. Зберігається така заготовка не весь сезон, проте в холодильнику вона прекрасно зберігає свій смак.
- Кукурудза - 5-7 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Перець горошком - 3-5 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Koriandr - 3-5 штук
1. Це, можна сказати, класичний рецепт маринованої молодої кукурудзи на зиму, проте, з декількома цікавими доповненнями. При бажанні коріандр можна замінити гвоздикою, наприклад.
2. Кукурудзу необхідно очистити від"шуби" з листя і волосків. Потім її потрібно ретельно промити під проточною водою. Якщо качани Не такі молоді і досить великого розміру їх потрібно розрізати, щоб вони краще поміщалися в банку.
3. Для приготування маринаду необхідно відправити в каструлю сіль і цукор. Додати воду і довести до кипіння. Потім додати оцет, запашний перець, коріандр і лавровий лист. Проварити маринад близько 3-4 хвилин і зняти з вогню. Акуратно дістати лавровий лист, так як він потрібен тільки для аромату.
4. Дуже важливий нюанс - це вибір тари. Найкраще взяти досить високу банку з щільно закривається кришкою. Акуратно скласти кукурудзу в банку і залити гарячим маринадом.
5. Тепер щільно накрити банку кришкою і залишити до повного охолодження. Щоб кукурудза настоялась, знадобиться близько тижня. Цей рецепт приготування маринованої молодої кукурудзи на зиму можна використовувати також для консервації з більш тривалим терміном зберігання. В такому випадку банки необхідно простерилізувати близько 1-1.5 годин, а потім закатати.