Маринована кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам здається, що маринування кукурудзи на зиму - це довгий і трудомісткий процес, тоді зверніть увагу на цей рецепт. Маринована кукурудза на зиму в домашніх умовах - це смачно і просто.
Рецепт приготування маринованої кукурудзи на зиму досить простий і не вимагає особливих навичок. Таку заготовку можна використовувати в якості закуски. Вибирати краще молоді качани, так як вони більш ніжні.
- Кукурудза - 20-30 штук
- Оцет - 2 Ст. Ложки (на банку 0.5 L )
- Лавровий лист - 1 штука (на банку)
- Перець горошком - 2-3 штук
- Сіль - 2 Ст. Ложки (з 1 літр)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (з 1 літр)
1. Для початку необхідно відібрати качани кукурудзи. Вони повинні бути однакового розміру і не дуже великі. Саме тому краще віддати перевагу ще молочної кукурудзі. Їх потрібно як слід очистити від листя і волосинок.
2. Класичний рецепт маринованої кукурудзи на зиму передбачає попередню обробку качанів. Для цього їх необхідно викласти в глибоку каструлю і залити водою. Надіслати на вогонь, довести до кипіння.
3. Після закипання варити кукурудзу слід не більше 3-5 хвилин. Якщо качани вже добре дозріли і вони насиченого жовтого кольору, краще проварити їх трохи довше, щоб вони не були жорсткими.
4. Потім кукурудзу слід зняти з вогню і облити холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Потримати під проточною водою близько 3 хвилин, щоб кукурудза добре охолола.
5. Тепер її можна розкласти на рушник або паперову серветку, щоб прибрати зайву воду. Також можна розділити качани за розміром - великі можна закрити в 2-літрові банки, наприклад.
6. Банки необхідно попередньо простерилізувати, так як маринована кукурудза на зиму в домашніх умовах досить примхлива. Початки акуратно скласти в банки.
7. Для приготування маринаду в 1 літрі води необхідно розчинити сіль, цукор і довести все до кипіння. Довго варити маринад не варто, достатньо всього близько 2-3 хвилин. За цей час можна в кожну баночку додати оцет, перець горошок і лавровий лист. Залити кукурудзу маринадом і відправити в каструлю для стерилізації. Цей процес повинен зайняти не менше години. Потім накрити банки кришками і перевернути догори дном. При бажанні можна додатково укутати банки теплою ковдрою до охолодження.