Кукурудза на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Любіть робити заготовки? Тоді пропоную вам відмінний рецепт - кукурудза на зиму без стерилізації в домашніх умовах. Дуже смачні зерна, які можна використовувати для салатів і основних страв.
Рецепт приготування кукурудзи на зиму без стерилізації ідеально підійде зайнятим господаркам, у яких немає зайвих 2-3 годину. Головна перевага даного рецепта в тому, що таким чином можна консервувати не тільки зерна, але і качани кукурудзи цілком.
- Кукурудза - 15-17 штук
- Сіль - 1 Ст. Ложка (з 1 літр води)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 2 Ст. Ложки
1. Для початку необхідно правильно вибрати качани, щоб кукурудза на зиму без стерилізації в домашніх умовах не була жорсткою. Найкраще використовувати свіжі, недавно зірвані, щоб кукурудза не була крохмальної. Початки необхідно ретельно очистити і як слід вимити.
2. У глибоку каструлю викласти качани цілком і залити гарячою водою. На великому вогні довести до кипіння і бланшувати близько 3 хвилин. Викласти качани в друшляк і остудити під проточною водою (можна викласти кукурудзу на лід).
3. Остигнули і трохи просушені качани можна складати в банку. При бажанні можна зробити кукурудзу відразу зернами, по printsipu він, яка продається в магазині. Для цього необхідно гострим ножем зрізати зерна.
4. На одну маленьку баночку, а більше навряд чи необхідно для однієї страви, йде 3 средних початка. Їх необхідно вкласти в банку досить щільно. Залити банку окропом і залишити на 10-15 хвилин під закритою кришкою.
5. Цю воду потім потрібно злити і знову довести до кипіння. Другий раз залити кукурудзу знову хвилин на 10. Тим часом підготувати маринад. З 1 літр води знадобиться 2 столові ложки оцту і цукру і 1 - солі. Киплячим маринадом необхідно залити кукурудзу, попередньо злив воду. Закатати банки і залишити їх під ковдрою до повного охолодження. Ось і весь рецепт приготування кукурудзи на зиму без стерилізації. Таким же чином консервуються і початки.