Рецепт Маринована кукурудза зернами фото

Маринована кукурудза зернами
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня , Корейська кухня
Овочі , Кукурудза
Рецепти для схуднення
На швидку руку
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 30 хв.

Маринована кукурудза зернами - відмінна складова салату або нехитрої закуски. Візьміть пару великих качанів і зробіть заготовку з кукурудзи без стерилізації. Швидко, просто, зручно! поїхали!

Опис приготування:

Мариновану кукурудзу зернами обов'язково варто приготувати. Хоча б пару баночок. По перше, така закуска буде рідкісною і ваші гості точно будуть вражені і раді. По-друге, ви самі зможете регулювати смак закуски. По-третє, вже точно в такий кукурудза не буде консервантів. Отже, пробуємо! На виході вийде близько одного літра продукту.

Як приготувати мариновану кукурудзу зернами?

1. Стерилізують баночки і кришки для нашої кукурудзи.

2. Гарненько промийте овочі, очистіть кукурудзу і цибулю. Зріжте зерна кукурудзи в миску. Наріжте перець халапеньо (рекомендую очистити його від зернят, в них вся гіркота), подрібніть цибулину.

3. У мисці змішайте приготовані овочі: кукурудзу, перець, цибуля, подрібнену петрушку, сік лайма чи лимона і чорний перець. Перець краще використовувати мелений грубого помелу. Отже, все це треба перемішати до отримання однорідної ароматної маси.

4. Потім овочі треба розкласти по стерилізованим баночках. Залиште зверху трохи місця, т.К. Ми ще заллємо все маринадом.

5. А тепер візьмемося за маринад. Для цього в невеликій каструлі або сотейнику перемішайте наступні інгредієнти: оцет, сіль, цукор і воду. Доведіть рідину до кипіння.

6. Як тільки маринад закипить, заливаємо їм наші овочі в банках. Потім відразу закручуємо кришками і справа в капелюсі!

Після того, як маринована кукурудза в баночках охолоне, її треба поставити в холодильник або льох. Таким чином мариновану кукурудзу можна зберігати протягом місяця.

Смачного!

  • Кукурудза, початки - 2 штуки (або 2 склянки кукурудзяних зерен)
  • Перець халапеньо - 1 штука (невеликий)
  • Цибулина - 1/3 штуки (середнього розміру)
  • Петрушка подрібнена - 1/4 склянки
  • Сік лайма - 1/4 склянки (можна використовувати і лимонний)
  • Перець чорний мелений - 1/4 чайних ложки
  • Білий винний оцет або яблучний оцет - 1/2 склянки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Вода - 3/4 склянки
Мариновану кукурудзу зернами обов'язково варто приготувати. Хоча б пару баночок. По перше, така закуска буде рідкісною і ваші гості точно будуть вражені і раді. По-друге, ви самі зможете регулювати смак закуски. По-третє, вже точно в такий кукурудза не буде консервантів. Отже, пробуємо! На виході вийде близько одного літра продукту.

Як приготувати мариновану кукурудзу зернами?

1. Стерилізують баночки і кришки для нашої кукурудзи.

2. Гарненько промийте овочі, очистіть кукурудзу і цибулю. Зріжте зерна кукурудзи в миску. Наріжте перець халапеньо (рекомендую очистити його від зернят, в них вся гіркота), подрібніть цибулину.

3. У мисці змішайте приготовані овочі: кукурудзу, перець, цибуля, подрібнену петрушку, сік лайма чи лимона і чорний перець. Перець краще використовувати мелений грубого помелу. Отже, все це треба перемішати до отримання однорідної ароматної маси.

4. Потім овочі треба розкласти по стерилізованим баночках. Залиште зверху трохи місця, т.К. Ми ще заллємо все маринадом.

5. А тепер візьмемося за маринад. Для цього в невеликій каструлі або сотейнику перемішайте наступні інгредієнти: оцет, сіль, цукор і воду. Доведіть рідину до кипіння.

6. Як тільки маринад закипить, заливаємо їм наші овочі в банках. Потім відразу закручуємо кришками і справа в капелюсі!

Після того, як маринована кукурудза в баночках охолоне, її треба поставити в холодильник або льох. Таким чином мариновану кукурудзу можна зберігати протягом місяця.

Смачного!

Схожі рецепти