Молода кукурудза на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Любите кукурузку? Завдяки цим рецептом у вас є можливість заготовити її на весь майбутній рік, так як молода кукурудза на зиму в домашніх умовах - це швидко і дуже смачно.
Класичний рецепт молодої кукурудзи на зиму - це консервація. Я пропоную заморозити кукурузку, щоб надалі використовувати її в якості закуски або додавати в перші страви і салати.
- Кукурудза - 6-7 штук
- Пакети для заморозки - 2-3 штук
1. Для початку необхідно зробити одну цікаву річ - качани в листі викласти на решітку і відправити в холодну духовку на 20-25 хвилин. Якщо кукурудза вже пізня, може знадобитися близько 35 хвилин. Температура близько 190-200 градусів. У заздалегідь розігрітій духовці тримати кукурудзу потрібно хвилин на 7-10 менше.
2. Ще гарячу кукурудзу потрібно очистити від листя. Зробити це можна досить швидко - ось як. Зрізати близько 2 сантиметрів біля основи так, щоб захопити всі листя.
3. Тепер досить міцно схопити листя з іншого боку і різко струсити початок.
4. Листя разом з волосками досить просто відходять від качана.
5. Рецепт приготування молодої кукурудзи на зиму далі може бути в двох варіантах. Один - це заморозка качанів цілком. Для цього їх необхідно охолодити і відправити в морозилку на широкій тарілці, наприклад. Уже підмерзлу кукурудзу можна скласти більш компактно - в пакет або судочек, наприклад. Другий варіант - це заготовка зерен. В даному випадку кукурудза буде займати набагато менше місця. Для того, щоб відокремити зерна від качана необхідно акуратно зрізати їх гострим ножем біля основи.
6. Таким чином очистити всі початки від зерен. При бажанні качани можна також використовувати - для бульйону, наприклад.
7. Молода кукурудза на зиму в домашніх умовах готова до завершального етапу - заморожування. Зерна можна скласти в невеликі пластикові ємності, але зручніше за все використовувати пакети для заморозки. Таким чином зерна можна зберігати компактно і герметично.