Маринована капуста з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста - одна з найпопулярніших закусок на будь-якому столі. Додавши до капусти в процесі готування нові приправи і овочі, вийде відмінна закуска, з неповторним смаком.
Поряд з квашением, я люблю готувати з капусти різноманітні салати з додаванням моїх улюблених овочів. У цьому рецепті хочу розповісти, як приготувати мариновану капусту з овочами. Для додання капусті приємного кольору, відмінного смаку і аромату я використовую морква, болгарський перець і часник. Цей салат дуже подобається моїм рідним, так як він дуже ароматний, в міру кисленький, а капуста довгий час залишається хрусткою. Маринована капуста по цьому рецепту відмінно підійде до м'яса, поклоніння kartoşke. Також її можна їсти як самостійну страву. Приготуйте і ви кілька баночок цієї чудової капусти.
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Морква - 200 грам
- Перець болгарський - 2-3 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Цукор - 100 грам
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Олія соняшникова - 3 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Очистіть цибулю і моркву. У капусти зніміть верхні листочки. Всі овочі добре помийте під проточною водою.
Болгарський перець розрізати навпіл, видаліть насіння і плодоніжки, наріжте тоненькою соломкою.
Кожен качан капусти розріжте навпіл, видаліть качан і дрібно наріжте. Щоб полегшити процес нарізки можете використовувати спеціальну тертку або кухонний комбайн з насадкою для капусти.
Часник наріжте тоненькою соломкою. Цибулю - півкільцями.
Моркву натріть на крупній тертці.
У велику миску складіть порізані овочі і посоліть.
Додайте оцет і добре перемішайте.
Заправте соняшниковою олією.
Ще раз перемішайте салат і залиште на кілька годин при кімнатній температурі для маринування.
У підготовлені чисті банки зручного для вас обсягу розкладіть промаринуватися капусту і добре утрамбувати рукою. Накрийте капроновими кришками і відправте в холодильник на 1-2 дня. Маринована капуста з овочами готова. Їжте із задоволенням.