Капуста, маринована з овочами на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста - це дуже смачно! А як на рахунок замаринувати капусту разом з овочами? Виходить овочеве асорті, ситне і поживне! Дуже класна закуска на святковий стіл.
Перепробувавши масу різних способів маринування, я прийшов до висновку, що найбільше мені подобається ось така капуста, маринована з овочами на зиму в домашніх умовах. Овочі виходять хрусткими та насиченими на смак. Блюдо ідеально поєднується з гарнірами, Крім того, можна спокійно додавати капусту в різні салати. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 1, 5 кілограма
- Морква - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Часник - 8-10 зубчиків
- Оцет - 150 мілілітрів
- Масло рослинне - 0, 5 склянки
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 0, 5 склянки
- Паприка солодка - 1 Ст. Ложка
- Перець чилі мелений - 0, 5 Ст. Ложки
- Вода тепла - 1 літр
Капусту розберіть на суцвіття. Морква і буряк промийте, очистіть і натріть на тертці. Часник нарізаємо шматочками.
У теплу кип'ячену воду додайте оцет, олія, сіль і цукор. Перемішайте.
Укладаємо в стерилізовані банки овочі. Викладати потрібно шарами, чергуючи інгредієнти і присипаючи перцем.
Заливаємо овочі маринадом, і закриваємо банки кришками. Прибираємо на холод на 3 дня.
Через тиждень вас чекає ось така смачна капуста з рожевим відтінком. Смачного!