Рецепт Капуста, маринована шматочками на зиму фото

Капуста, маринована шматочками на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста
Вегетаріанське харчування , Низькокалорійні , Пісні страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 5-6
Час приготування: 10 г. 0 хв.

Дуже простий рецепт маринованої на зиму капусти. Закуска виходить дуже пікантній і ароматною, а все завдяки наявності в рецепті куркуми і насиченого розсолу. Дуже смачно, спробуйте!

Опис приготування:

Перед вами простий рецепт приготування капусти маринованої шматочками на зиму. У рецепті присутній куркума, саме за рахунок неї закуска набуває насичений жовтий колір. Маринована капуста дуже добре поєднується з різноманітними гарнірами і м'ясними стравами. Хай щастить!

  • Капуста білокачанна - 2 кілограма
  • Куркума - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 5-10 штук
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 2 Ст. Ложки (на літр води)
  • Цукор - 1 Склянка (на літр води)
  • Оцет столовий - 180 мілілітрів (на літр води)
  • Масло рослинне - 1/2 склянки
капуста, маринована шматочками на зиму - фото крок 1
Промиту капусту нарізаємо невеликими шматочками. Засипаємо куркумою і заливаємо маслом. Перемішуємо.
капуста, маринована шматочками на зиму - фото крок 2
Для розсолу: кип'ятимо воду з цукром і сіллю. Потім додаємо гвоздику і оцет. Даємо кілька хвилин покипіти, помішуючи.
капуста, маринована шматочками на зиму - фото крок 3
Тепер заливаємо капусту вийшов розсолом.
капуста, маринована шматочками на зиму - фото крок 4
Зверху встановлюємо гніт, залишаємо капусту по ним на 10 годин.
капуста, маринована шматочками на зиму - фото крок 5
Вранці розкладаємо капусту разом з розсолом за чистим скляних баночках. Зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!

Схожі рецепти