Капуста, маринована шматочками на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий рецепт маринованої на зиму капусти. Закуска виходить дуже пікантній і ароматною, а все завдяки наявності в рецепті куркуми і насиченого розсолу. Дуже смачно, спробуйте!
Перед вами простий рецепт приготування капусти маринованої шматочками на зиму. У рецепті присутній куркума, саме за рахунок неї закуска набуває насичений жовтий колір. Маринована капуста дуже добре поєднується з різноманітними гарнірами і м'ясними стравами. Хай щастить!
- Капуста білокачанна - 2 кілограма
- Куркума - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 5-10 штук
- Вода - 1 літр
- Сіль - 2 Ст. Ложки (на літр води)
- Цукор - 1 Склянка (на літр води)
- Оцет столовий - 180 мілілітрів (на літр води)
- Масло рослинне - 1/2 склянки
Промиту капусту нарізаємо невеликими шматочками. Засипаємо куркумою і заливаємо маслом. Перемішуємо.
Для розсолу: кип'ятимо воду з цукром і сіллю. Потім додаємо гвоздику і оцет. Даємо кілька хвилин покипіти, помішуючи.
Тепер заливаємо капусту вийшов розсолом.
Зверху встановлюємо гніт, залишаємо капусту по ним на 10 годин.
Вранці розкладаємо капусту разом з розсолом за чистим скляних баночках. Зберігаємо в прохолодному місці. Смачного!