Рецепт Маринована шматочками буряк фото

Маринована шматочками буряк
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Буряк, Овочі
Дієтичне харчування
Літні
Заготовки, Маринування

Буряк - це смачний, корисний, з солодкуватим присмаком коренеплід. Її можна використовувати для приготування салатів або як закуску. Розповім, як приготувати мариновану шматочками буряки.

Така домашня заготовка завжди стане в нагоді. Свіжа буряк готується довго, а якщо до вас нагрянули гості і хочете швиденько організувати стіл, маринована буряк виручить вас. Це не тільки смачна закуска, але і відмінний гарнір до м'яса. Ви можете приготувати маринований буряк в будь-який час року.

  • Буряк - 2, 8 кілограма
  • Оцет - 4 склянки
  • Цукор - 2 склянки
  • Паличка кориці - 1 штука
  • Гвоздика - 1 Чайна ложка
  • Запашний перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 1, 5 чайних ложки
маринована шматочками буряк - фото крок 1
1. Гарненько вимийте буряк.
маринована шматочками буряк - фото крок 2
2. Викладіть буряк у велику каструлю і залийте водою, надішліть її на вогонь і варіть після закипання 35 хвилин, щоб вона стала м'яка. Час залежить від розміру овочів.
маринована шматочками буряк - фото крок 3
3. В сотейник влейте уксус, додайте корицю, запашний перець, цукор і гвоздику. Доведіть все до кипіння.
маринована шматочками буряк - фото крок 4
4. Остигнула буряк очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.
маринована шматочками буряк - фото крок 5
5. Викладіть скибочки буряка в сотейник до оцту і варіть 5 хвилин.
маринована шматочками буряк - фото крок 6
6. Розкладіть буряк по банкам і залийте оцтовою рідиною, залишаючи трохи місця в кожній.
маринована шматочками буряк - фото крок 7
7. Закупорте банки кришками і поставте в каструлю з гарячою водою, залиште їх на півгодини.
маринована шматочками буряк - фото крок 8
8. Зберігайте маринований буряк в прохолодному місці, вона буде готова вже через 2 тижні.

Схожі рецепти