Маринована шматочками буряк
(покроковий рецепт з фото)
Буряк - це смачний, корисний, з солодкуватим присмаком коренеплід. Її можна використовувати для приготування салатів або як закуску. Розповім, як приготувати мариновану шматочками буряки.
Така домашня заготовка завжди стане в нагоді. Свіжа буряк готується довго, а якщо до вас нагрянули гості і хочете швиденько організувати стіл, маринована буряк виручить вас. Це не тільки смачна закуска, але і відмінний гарнір до м'яса. Ви можете приготувати маринований буряк в будь-який час року.
- Буряк - 2, 8 кілограма
- Оцет - 4 склянки
- Цукор - 2 склянки
- Паличка кориці - 1 штука
- Гвоздика - 1 Чайна ложка
- Запашний перець горошком - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1, 5 чайних ложки
1. Гарненько вимийте буряк.
2. Викладіть буряк у велику каструлю і залийте водою, надішліть її на вогонь і варіть після закипання 35 хвилин, щоб вона стала м'яка. Час залежить від розміру овочів.
3. В сотейник влейте уксус, додайте корицю, запашний перець, цукор і гвоздику. Доведіть все до кипіння.
4. Остигнула буряк очистіть від шкірки і наріжте невеликими шматочками.
5. Викладіть скибочки буряка в сотейник до оцту і варіть 5 хвилин.
6. Розкладіть буряк по банкам і залийте оцтовою рідиною, залишаючи трохи місця в кожній.
7. Закупорте банки кришками і поставте в каструлю з гарячою водою, залиште їх на півгодини.
8. Зберігайте маринований буряк в прохолодному місці, вона буде готова вже через 2 тижні.