Маринована буряк
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите домашні пікантні закуски, для різноманітності пропоную вам спробувати повторити цей рецепт. Насичений смак, прекрасний колір, простий і ароматний маринад. Рекомендую на замітку!
На сам процес у вас піде близько півгодини, після чого на тиждень закуску потрібно залишити в прохолодному місці. Ріпа чудово зберігається до двох місяців в холодильнику, але при бажанні ви можете закатати баночки і відправити в підвал або комору, наприклад. Давайте детально покажу, як приготувати мариновану ріпу з буряком.
- Буряк - 1.3 кілограма
- Буряк - 1 штука
- Часник - 6-12 зубчиків
- Лавровий лист - 3 штуки
- Насіння фенхелю - 1 Ст. Ложка
- Насіння koriandra - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 2 склянки
- Вода - 3 склянки
- Сіль - 2/3 склянки (морська)
1. З'єднайте в каструлі всі інгредієнти для маринаду: воду, оцет, сіль, спеції. Поставте на вогонь, після закипання приберіть вогонь до мінімуму і млоїте хвилин 10.
2. Очистіть і наріжте ось такими брусочками (форма нарізки може бути й інший) ріпу.
3. Слідом наріжте очищену буряк.
4. У чисті стерилізовані банки розкладіть ріпу, буряк, додайте по 1-2 зубчики часнику в кожну баночку.
5. Залийте остиглим маринадом.
6. Усе, накрийте кришками і залиште на тиждень маринуватися.
7. Маринована ріпа чудово підійде для салатів або сендвічів, наприклад.