Капуста на зиму шматочками
(покроковий рецепт з фото)
У сезон заготівель кожен вдалий рецепт буквально на вагу золото. Пропоную взяти на замітку перевірений роками і досить простий рецепт капусти на зиму шматочками.
Перед вами класичний рецепт капусти на зиму шматочками з мінімально необхідною кількістю інгредієнтів. При бажанні спецій можна використовувати набагато більше, щоб зробити смак капусти більш насиченим. Ретельно промаринуватися, вона виходить дуже смачною і в міру пікантною.
- Капуста - 4-6 штук
- Часник - 20 зубчиків
- Сіль - 3 Ст. Ложки (маринад на 1 банку)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Запашний перець - 2-3 штук
- Лавровий лист - 1 штука
- Насіння кропу - 1 Ст. Ложка
- Оцет - 3 Ст. Ложки
- Вода - 1.5 L (на трехлитровую банку)
1. Візьміть середнього розміру капусту і очистіть від верхніх листків. Гострим ножем розрізати навпіл і видаліть качан.
2. Паралельно поставте стерилізувати банки і кришки. А кожну половинку наріжте середніми шматочками. Дрібнити не потрібно, але наріжте так, щоб шматочки легко можна було б покласти в банку.
3. В даний рецепт приготування капусти на зиму шматочками використовується часник, приблизно 3-4 зубчики на кожну банку. Очистіть його і злегка подрібніть.
4. Кожну простерилізованих банку заповніть шматочками капусти, укладаючи їх досить щільно. Доведіть до кипіння чисту воду на плиті.
5. У банки розкладіть часник, залийте окропом і дайте постояти близько 10 хвилин, накривши кришками. Разом з цим можна зайнятися безпосередньо маринадом. Для цього з'єднаєте воду, сіль, цукор і відправте на вогонь.
6. Гарячу воду акуратно злийте, а в банку додайте перець горошком, кріп, лавровий лист, оцет. Маринад доведіть до кипіння, дайте цукру і солі як слід розчинитися.
7. Залийте киплячим маринадом і закатати. Переверніть банки догори дном і залиште до повного охолодження. От і все, капуста на зиму шматочками в домашніх умовах готова.