Капуста гостра шматочками
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами один з видів заготовки капусти. Виходить вона дуже хрусткою, з невеликою гостротою. Сподобається всім любителям квашених і солоних овочів!
Якщо хочете зробити капусту послаще, додайте в розсіл додатково 2 столові ложки цукру (без гірки). В такому розсолі капуста виходить дуже солодкою і менш гострою.
- Капуста - 1 штука (велоКиїв)
- Буряк - 3 штуки
- Морква - 5 штук
- Часник - 2 штуки (головки)
- Перець гострий - 1 штука (стручок)
- Чорний мелений перець - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Uskus - 20 мілілітрів
Насамперед підготуємо овочі. Очистимо капусту від верхнього листя, промиємо її під проточною водою, вимиємо інші овочі.
Капусту разрежем на невеликі шматки, Chesnok чистий і розділіть zubchiki, на крупній тертці натерти буряк і морква, гострий перець очищаємо від насіння.
У велику каструлю викладаємо підготовлені овочі. Капусту потрібно покласти вниз і присипати її іншими овочами.
В окремій каструлі приготуємо розсіл. Наливаємо в каструлю 4 літра води, доводимо до кипіння, додаємо сіль і цукор. Ретельно перемішуємо, даємо покипіти 2 хвилини. Вимикаємо вогонь, додаємо оцет. Овочі в каструлі заливаємо розсолом доверху, потім накриваємо все кришкою і ставимо в тепле приміщення на 2 дня. Після цього капуста готова до подачі. Можна перекласти її в банки і зберігати в прохолодному місці.