Рецепт Цвітна капуста гостра на зиму фото

Цвітна капуста гостра на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки, Маринування

Рецепт цвітної капусти гострої на зиму підкине вам ще одну ідею щодо того, як можна заготовити цей смачний овоч на зиму. Виходить класна заготівля - взимку просто змітають з тарілок!

Я дуже люблю все гостре, і так уже виходить, що практично всі мої рецепти найчастіше включають в себе червоний гострий перчик, а сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити кольорову капусту гостру на зиму - це відмінна закуска, яка, безсумнівно, сподобається і вам. Я завжди готую кілька баночок, які пускаю в справу протягом зими: частина ставлю на святковий стіл в новий рік та інші свята, а частина пускаю на салати. Загалом, дуже корисний рецепт, як не крути, а особливо таку закуску любить мій свекор, жодне застілля без неї не проходить. А зробити її дуже легко, і зараз я поділюся з вами рецептом приготування цвітної капусти гострої на зиму.

  • Кольорова капуста - 1 штука (середній качан )
  • Кріп свіжий - 20 грам
  • Перець гіркий стручковий - 1 штука
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Перець горошком - 9 штук
  • Сіль - 50 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Оцет - 50 грам
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 1
У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Коли вогонь закипить, поміщаємо в каструлю цілий качан цвітної капусти, варимо його хвилин 5-7. Потім зливаємо воду і палимо, поки капуста трохи охолоне.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 2
Поки капуста вариться, ми можемо почистити часник. Нам знадобиться приблизно одна головка.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 3
Червоний гострий перець нарізаємо на невеликі шматочки.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 4
Коли капуста охолоне, нам необхідно розібрати її на суцвіття і розкласти по банках, у мене вийшло на 3 350-граязиках банки. Додаємо до капусти червоний перець, перець горошком, свіжу петрушку і часник.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 5
У каструльці доводимо до кипіння воду і заливаємо їй наші банки, залишаємо на пару хвилин, а потім зливаємо воду назад в каструлю. Потім знову доводимо до кипіння, розливаємо по банках, залишаємо на кілька хвилин, зливаємо. Тепер додаємо в каструлю сіль, цукор, ще раз доводимо до кипіння, відключаємо вогонь і заливаємо оцет. Розливаємо отриманий розсіл по банках і закриваємо їх.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 6
Тепер нам необхідно закутати банки в ковдру і почекати, поки вони охолонуть, а зберігати їх треба в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти