Рецепт Цвітна капуста гостра на зиму фото

Цвітна капуста гостра на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Капуста , Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Заготовки , Маринування
Кількість порцій: 3
Час приготування: 1 г. 20 хв.

Рецепт цвітної капусти гострої на зиму підкине вам ще одну ідею щодо того, як можна заготовити цей смачний овоч на зиму. Виходить класна заготівля - взимку просто змітають з тарілок!

Опис приготування:

Я дуже люблю все гостре, і так уже виходить, що практично всі мої рецепти найчастіше включають в себе червоний гострий перчик, а сьогодні я хочу розповісти вам, як зробити кольорову капусту гостру на зиму - це відмінна закуска, яка, безсумнівно, сподобається і вам. Я завжди готую кілька баночок, які пускаю в справу протягом зими: частина ставлю на святковий стіл в новий рік та інші свята, а частина пускаю на салати. Загалом, дуже корисний рецепт, як не крути, а особливо таку закуску любить мій свекор, жодне застілля без неї не проходить. А зробити її дуже легко, і зараз я поділюся з вами рецептом приготування цвітної капусти гострої на зиму.

  • Кольорова капуста - 1 штука (середній качан )
  • Кріп свіжий - 20 грам
  • Перець гіркий стручковий - 1 штука
  • Часник - 6-7 зубчиків
  • Перець горошком - 9 штук
  • Сіль - 50 грам
  • Цукор - 50 грам
  • Оцет - 50 грам
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 1
У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь. Коли вогонь закипить, поміщаємо в каструлю цілий качан цвітної капусти, варимо його хвилин 5-7. Потім зливаємо воду і палимо, поки капуста трохи охолоне.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 2
Поки капуста вариться, ми можемо почистити часник. Нам знадобиться приблизно одна головка.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 3
Червоний гострий перець нарізаємо на невеликі шматочки.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 4
Коли капуста охолоне, нам необхідно розібрати її на суцвіття і розкласти по банках, у мене вийшло на 3 350-граязиках банки. Додаємо до капусти червоний перець, перець горошком, свіжу петрушку і часник.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 5
У каструльці доводимо до кипіння воду і заливаємо їй наші банки, залишаємо на пару хвилин, а потім зливаємо воду назад в каструлю. Потім знову доводимо до кипіння, розливаємо по банках, залишаємо на кілька хвилин, зливаємо. Тепер додаємо в каструлю сіль, цукор, ще раз доводимо до кипіння, відключаємо вогонь і заливаємо оцет. Розливаємо отриманий розсіл по банках і закриваємо їх.
цвітна капуста гостра на зиму - фото крок 6
Тепер нам необхідно закутати банки в ковдру і почекати, поки вони охолонуть, а зберігати їх треба в прохолодному приміщенні.

Схожі рецепти