Макаронні вироби, запечена з гарбузом і брокколі
(покроковий рецепт з фото)
Всі інгредієнти в цій страві поєднуються просто ідеально. Навіть ті, хто не любить гарбуз, з'їдять цю запіканку з задоволенням. Смачне і ситне блюдо на обід або вечерю, готується легко і просто.
З цих простих інгредієнтів, вийде відмінний блюдо для домашнього обіду або вечері, не вірите? Обов'язково спробуйте його приготувати! ароматне, ситне ... Його будуть уплітати навіть ті, хто не любить гарбуз. Процес приготування простий і досить швидкий. Пропорції інгредієнтів можете змінювати на свій смак: взяти більше брокколі, наприклад. Готуємо!
- Паста фарфалле - 200-250 грам
- Гарбуз - 250-300 грам
- Брокколі - 150 грам
- Сир - 150 грам
- Бекон - 70-100 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Вершки - 60-70 мілілітрів
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Базилік сушений - 1-2 Щепоток
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Сіль - 2 щіпки
- Сухарі паніровочні - 1 Ст. Ложка
1. Насамперед запікаємо гарбуз в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 20.
2. Ставимо відварюватися пасту, а самі дрібно нарізаємо бекон і обсмажуємо його до рум'янцю.
3. Прибираємо обсмажені шматочки бекону зі сковороди, а на жирі, витопився з бекону (якщо у вас його мало, додайте ложку рослинної олії), обсмажуємо до золотистого дрібно нарізану цибулю. Потім додамо подрібнений часник і обсмажити ще пару хвилин.
4. Запечену гарбуз подрібнюємо блендером в пюре разом з вершками, додаємо на сковороду обсмажений бекон і гарбузове пюре. Прогріваємо пару хвилин, якщо маса вийшла дуже густий, додайте трохи води або бульйону.
5. Брокколі разрежем на невеликі шматочки.
6. І подача пари в пасту протягом однієї хвилини до готовності Й. Варимо разом з пастою відсутні пару хвилин.
7. Перекладаємо в миску масу зі сковороди, додамо 2/3 сиру, натертого на терке, сушений базилік, сіль і перець. Перемішаємо.
8. Паста з брокколі готові, відкидаємо на друшляк, нехай стече вся рідина.
9. Змішуємо пасту з брокколі з гарбузово-сирною масою. Це вже смачно
10. Форму для запікання змащуємо маслом і посипаємо сухарями. Викладаємо пасту з іншими інгредієнтами і посипаємо сиром, що залишився.
11. І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці не менш 15 хвилин. Я запікала трохи довше, в моїй родині люблять підсмажену сирну корочку.
12. От і все, ароматна і смачна запіканка з пасти з брокколі і гарбузом готова.