Макаронні вироби «Том Ям»
(покроковий рецепт з фото)
Паста "том Ям" має дуже гострий смак і використовується в багатьох тайських соусах і стравах. Особливо він потрібен для приготування однойменного супу.
Паста "том Ям" відноситься до тайської кухні і має дуже гострий, я б сказала термоядерний смак. Тому будьте дуже обережні і дуже ретельно мийте руки. Зберігається така паста в холодильнику до шести місяців.
- Імбир - 2.5 чайних ложки (тертий)
- Масло оливкове - 50 мілілітрів("Extra Virgin ")
- Сіль - 3 чайних ложки
- Цибуля ріпчаста - 80 грам
- Перець чилі - 120 грам
- Часник - 3 зубчики (великі)
Часник очистіть і поріжте на шматочки. У сковороду налийте олію і розігрійте на середньому вогні. Зменшіть вогонь, і викладіть часник. Обсмажуйте часник протягом 2-3 хвилин. Приберіть часник з сковороди в миску.
Перець вимийте і висушіть. Ображати плодоніжки, розріжте навпіл і видаліть насіння. Поріжте часник на шматочки і покладіть в сковорідку після овочів. Обсмажуйте на середньому вогні протягом 3-4 хвилин.
Додайте тертий імбир, перемішайте.
Пробийте блендером масу до однорідного стану.
Перекладіть масу в чисту, суху баночку, закрийте і зберігайте в холодильнику.