Макаронні вироби «песто»
(покроковий рецепт з фото)
Поділюся ще одним смачним рецептом, як приготувати пасту «Песто». Блюдо виглядає дуже апетитно і по-літньому освіжаюче. Це прекрасний варіант для ситної вечері або обіду всієї родини.
Рецептів приготування соусу «Песто» багато: на основі базиліка, шпинату, кінзи. Цей соус добре поєднується з пастою. До столу страву подають гарячою. Можна використовувати будь-який вид пасти. Соус можна приготувати заздалегідь і зберігати в холодильнику або використовувати для приготування інших страв.
- Базилік - 2 пучка
- Кедрові горіхи - 2 Ст. Ложки
- Часник - 1 зубчик
- Оливкова олія - 0, 5 склянки
- Сир - 100 грам (твердий або пармезан)
- Сіль, перець - За смаком
- Спагеті - 450 грам
1
Вимийте базилік і обріжте тверду частину листя. Нарубаєте їх крупно і викладіть в чашу блендера, додайте горіх, часник, оливкова олія і все ретельно подрібніть.
2
Натріть сир на дрібній тертці і додайте до соусу, за смаком посоліть і поперчіть, ще раз все збийте.
3
У киплячій підсоленій воді з додаванням оливкової олії відваріть спагетті, потім перекиньте їх на друшляк.
4
Викладіть спагетті в більшу миску, додайте до них зелений соус і перемішайте.
5
Подавайте блюдо відразу після приготування, прикрасивши листочками базиліка і сиром.