Макарони з квасолею в томатному соусі
(покроковий рецепт з фото)
Будь-які макаронні вироби - це смачно і дуже ситно. А вже до них можна додати будь-які овочі, м'ясо, сир, зробити соус. Ось сьогодні розповім, як приготувати макарони з квасолею в томатному соусі.
Можна додати будь-які овочі, а також регулювати їх кількість. Можна зробити гостре блюдо або більш традиційно, додавши з спецій тільки сіль і дрібку меленого перцю. Всі інгредієнти готують в одній каструлі. Страва не варто довго зберігати, інакше макарони вберуть весь соус, з яким вони готуються. Їжте блюдо відразу після приготування.
- Оливкова олія - 1 Ст. Ложка
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 2 зубчики
- Фарш із яловичини - 230 грам
- Борошно - 2 Ст. Ложки
- Порошок чилі - 2 Ст. Ложки
- Томатний соус - 425 грам
- Томати - 400 грам
- Консервована чорна квасоля - 420 грам
- Консервована червона квасоля - 420 грам
- Заморожена кукурудза - 1 Склянка
- Макарони - 2 склянки
- Яловичий бульйон - 2 склянки
- Тертий твердий сир - 1 Склянка
1. Наріжте кубиками цибулю і дрібно наріжте часник. Розігрійте рослинне масло в каструлі і викладіть цибулю, готуйте його 3-5 хвилин, потім додайте часник.
2. Додайте в каструлю яловичий фарш, обсмажуйте кілька хвилин, потім додайте борошно, порошок чилі.
3. Перемішайте гарненько все вміст, обсмажуйте на середньому вогні кілька хвилин.
4. Очистіть томати від шкірки і наріжте кубиками, викладіть овочі в каструлю, додайте консервовану квасолю, попередньо злив воду, а також томатний соус і заморожену кукурудзу.
5. Гарненько перемішайте всі інгредієнти. Прогрейте 1-2 хвилини.
6. Додайте в каструлю макарони і бульйон (можна замінити водою). Накрийте каструлю кришкою і доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь і готуйте близько 15 хвилин.
7. Зніміть кришку і перемішайте все.
8. Додайте твердий сир, за смаком сіль і перець.
9. Перемішайте все і вимикайте вогонь, накрийте кришкою і залиште на 2-4 хвилини.
10. Готову страву розкладіть по тарілках і подавайте гарячим до столу.