Макарони під сиром в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні поділюся з вами рецептом, який урізноманітнює ваше щоденне меню, послуживши і гарніром до м'ясних страв, і самостійним гарячою стравою. Готуються макарони під сиром просто і швидко.
Дуже часто я готую таку страву, коли з вечора залишилися готові макарони, а знову є їх не хочеться. В такому випадку дуже доречним стає рецепт, як приготувати макарони під сиром в лаваші. Готову страву подається у вигляді пирога і кожен відрізає собі шматок. Макарони з сиром, запечені в духовці, виходять дуже смачними і ситними. Раджу використовувати макарони з твердих сортів пшениці, і вибирайте тільки перевірених виробників, тоді смак страви буде просто ідеальним!
- Лаваш - 1 штука
- Макарони - 200 грам
- Сир твердий - 100 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Макарони я раджу використовувати з твердих сортів пшениці, вони корисніше, та й не розварюються під час приготування. Макарони слід відварити до готовності згідно з інструкцією, зазначеної на упаковці. Посоліть макарони за смаком.
Макарони відкиньте на друшляк, а потім перекладіть в сковороду з розігрітим рослинним маслом. Туди ж додайте натертий на крупній тертці твердий сир і прогрівайте кілька хвилин, часто помішуючи, щоб сир розплавився і максимально розподілився в макаронах.
На робочій поверхні розкладіть лист лаваша. На нього досить товстим шаром викладіть макарони з сиром.
Загорніть лаваш з начинкою в рулет і покладіть в підходить за розміром форму, щоб лаваш не розгорнувся. Запікайте в духовці 10 хвилин при температурі 180 градусів.
Макарони під сиром в лаваші готові. Подавайте з кетчупом, майонезом або іншим соусом. Смачного!