Оселедець під шубою в лаваші
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати оселедець під шубою в лаваші? Легкість рук і винахідливість допоможе вам, а також наш покроковий рецепт врятують вас і підкажуть, на які моменти слід звернути увагу при готуванні.
Новорічний стіл хочеться накрити яскраво, святково і оригінально. Я раніше ніколи нічого подібного не готувала. Був приємний експеримент, і мені сподобався результат і, звичайно ж, смак страви.
Пробуйте і ви!
- Лаваш - 3 штуки
- Майонез - 200 грам
- Буряк відварна - 1-2 штук
- Морква відварна - 2 штуки
- Яйця відварні - 5 штук
- Оселедець - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
Лист лаваша розділіть на 2 частини. Для 1 рулетка на 4-6 людина нам необхідно буде 3 великих овальних лаваша.
На лист фольги (обов'язково використовуйте фольгу) викладіть половинку аркуша лаваша. Змастіть його майонезом. Чи не кладіть багато майонезу. Лише ледь змастіть лаваш.
Відварну буряк очистіть і натріть на дрібній тертці. Буряк викладіть рівним шаром на весь шматок лаваша.
Накрийте другим шматочком лаваша. Змастіть лаваш майонезом.
Очистіть і натріть на дрібній тертці відварену моркву. Розподіліть по всьому листку лаваша. Накрийте новим шматочком лаваша. Це буде вже третій шар (третя половинка лаваша).
Натріть на тертці варені яйця. Викладіть на лаваш і розподіліть. Накрийте новим листком лаваша. Жоден з шарів я не солила. У мене досить солі в майонезі і оселедця. Якщо вам мало, посоліть за смаком кожен шар.
На новий шар лаваша викладіть нарізану дрібно зелень.
Солону або слабосоленую оселедець очистіть від кісток і шкірки. Наріжте м'ясо риби невеликими кубиками і викладіть на край шаруватої конструкції з лаваша.
Підніміть край лаваша фольгою. Поверніть лаваш в рулет, використовуючи фольгу. Якщо діяти виключно руками, лаваш трісне і начинка випаде. При використанні фольги такого не відбувається.
Оберніть рулет у фольгу і залиште в холодильнику на 30 хвилин.
Наріжте весь рулет відразу. Викладіть на блюдо і подайте до столу. Яскравий, барвистий і святковий варіант "оселедці під шубою" в лаваші готовий.