Макарони під вершковим соусом
(покроковий рецепт з фото)
Думаєте, що макарони - це занадто банально і просто? Тоді спробуйте приготувати ці дивно ароматні, з легкої цитрусової ноткою макарони під вершковим соусом в домашніх умовах.
Якщо ви ще ніколи не провали поєднувати в одному рецепті приготування макарони під вершковим соусом і лимон, тоді обов'язково зверніть увагу на цей варіант. Неймовірно смачно і дуже оригінально!
- Спагеті - 500 грам
- Оливкова олія - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 50 грам
- Часник - 2 зубчики
- Вершки - 150 мілілітрів
- Крем - 150 грам
- Лимон - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Свіжа зелень - 1 щіпка
1. На сковороду відправте вершкове масло, розтопіть його.
2. Очистіть і подрібніть часник. Викладіть його на сковороду і обсмажте до злегка золотистого кольору.
3. Потім влийте вершки, додайте сметану. Томіть соус на повільному вогні, акуратно перемішуючи.
4. Макарони тим часом відваріть в підсоленій воді на 1 хвилину менше звичайного. Збризніть оливковим маслом.
5. Вимийте лимон, обсушити його трохи, натріть на тертці цедру. У рецепті приготування макаронів під вершковим соусом можна використовувати від 1 чайної до 1 столової ложки цедри.
6. Злегка уварений соус потрібно посолити, за смаком додайте перець. Викладіть до спагетті, і акуратно все перемішайте.
7. Вимийте і висушіть зелень, подрібніть її та додайте до макаронів.
8. Сир натріть на тертці, половину додайте відразу. Найкраще доповнить цей простий рецепт макаронів під вершковим соусом пармезан, але підійде і інший твердий сир.
9. Форму для запікання злегка змастіть маслом, викладіть туди спагетті.
10. Присипте залишками сиру зверху.
11. Додати трохи свежемолотого перцю (для аромату), полити соком половинки лимона. Надішліть форму в розігріту духовку.
12. Запікаються макарони під вершковим соусом в домашніх умовах близько 7 хвилин. За цей час сир повинен розплавитися, утворюється апетитна скоринка.