Рецепт Макарони Болоньєзе фото

Макарони Болоньєзе
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Макарони
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 30 хв.

Макарони Болоньєзе - класика італійської кухні. Соус готується на основі томатного пюре, але мій рецепт містить лише трохи томатної пасти. Іноді корисно імпровізувати, дерзайте!

Опис приготування:

Макарони Болоньєзе добре готувати на величезну компанію. Страва - ситне, смачне, та й готувати його нескладно. Макарони краще взяти трубочки (рігатоні) або спагетті. Фарш можна вибрати одного виду - свинячий або яловичий. Я найчастіше змішую. По бажанню (і для гостроти відчуттів) можете додати перчик чилі.

  • Свинячий фарш - 450 грам
  • Фарш із яловичини - 400-450 грам
  • Тунець - 100 грам (італійська різновид бекону)
  • Селера (стебла) - 3-4 штук
  • Морквина - 3-4 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 5 зубчиків
  • Томатна паста - 2 Ст. Ложки
  • Розмарин - 1 Чайна ложка
  • Чебрець - 1 Чайна ложка
  • Петрушка (пучок) - 1 штука
  • Вершкове масло - 50-70 грам
  • Біле сухе вино - 1/2 склянки
  • Молоко - 1/2 склянки
  • Вершки - 1/2 склянки
  • Макарони - 400 грам
макарони Болоньєзе - фото крок 1
1. Приготуйте інгредієнти для соусу Болоньєзе. Панчетту або бекон іншого сорту наріжте. Селера і моркву промийте, очистіть. Селера порубати, моркву наріжте півкільцями. Очистіть цибулю і часник. Цибулину наріжте невеликими кубиками, часник подрібніть. Петрушку промийте і наріжте або зірвіть листочки. Якщо використовуєте свіжий розмарин і чебрець - обірвемо листочки з гілочок.
макарони Болоньєзе - фото крок 2
2. У великій сковороді розтопіть вершкове масло. Коли воно стане коричневим і почне пузиритися, додайте Панчетту і обсмажте до коричневого кольору.
макарони Болоньєзе - фото крок 3
3. Додайте свинячий і яловичий фарш і смажте, помішуючи, поки м'ясо втратить свій рожевий колір.
макарони Болоньєзе - фото крок 4
4. Вкладіть в сковороду цибулю, морква, селера і часник. Вогонь збільште до середнього і обсмажуйте до м'якості овочів. Періодично помішуйте.
макарони Болоньєзе - фото крок 5
5. Додайте томатну пасту. Можна виконати дірочку в фарші і овочах і пасту викласти на дно сковороди. Потім поступово вмішати її в складові страви.
макарони Болоньєзе - фото крок 6
6. Додайте вино, вогонь зменшите до мінімального. Поки соус гаситься, ставте варити макарони.
макарони Болоньєзе - фото крок 7
7. Коли алкоголь з вина википить, додайте петрушку і перемішайте.
макарони Болоньєзе - фото крок 8
8. Через кілька хвилин влийте молоко і вершки. Залиште гаситися на повільному вогні до тих пір, поки зваряться макарони.
макарони Болоньєзе - фото крок 9
9. З'єднайте макарони і соус Болоньєзе.
макарони Болоньєзе - фото крок 10
10. Подавайте макарони Болоньєзе порційно. Смачного!

Схожі рецепти