М'ясо у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Ніжним і ароматним виходить будь-яке м'ясо, якщо його приготувати у власному соку. Тоді його смак виходить насиченим. Для того щоб страва вийшла повноцінним, додайте до нього різні овочі.
Якщо ви по якійсь причині не можете використовувати духовку для приготування цієї страви, то можна скористатися плитою. Для цього перекладіть всі інгредієнти в казанок з товстим дном і поставте блюдо гаситися на плиту на сорок хвилин. Вогонь повинен бути мінімальним. Щоб дізнатися, як приготувати м'ясо у власному соку, прочитайте цей рецепт.
- Яловичина - 600 грам
- Картопля - 800 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Помідори - 300 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Сіль, рослинна олія - За смаком
Яловичину вимийте і висушіть паперовими рушниками. Зачистіть шматок м'яса від жилок і плівок. Наріжте його на шматки однакового розміру, не надто великі. Викладіть м'ясо в жароміцний посуд.
Ріпчасту цибулю очистіть і вимийте. Наріжте овоч півкільцями або часточками. Викладіть цибулю поверх м'яса в посуд.
Картопля вимийте і очистіть від шкірки. Наріжте його великими кубиками. Якщо ви використовуєте молода картопля, то шкірку знімати необов'язково. Додайте в форму для запікання трохи масла, приправити сіллю.
Вимийте солодкий перець і видаліть з нього насіння і серцевину. Потім наріжте перець великими шматками вздовж. Викладіть овоч до решти інгредієнтів.
З помідорів слід зняти шкірку. Для цього зробіть на томатах хрестоподібні надрізи, обдайте їх окропом і зніміть шкірку. Потім наріжте помідори на четвертинки і викладіть поверх інших овочів.
Додайте в блюдо будь-які спеції на свій розсуд. Ретельно все перемішайте і поставте блюдо в розігріту до ста вісімдесяти градусів на сорок хвилин.