Тушковане м'ясо у власному соку
(покроковий рецепт з фото)
Найкраще до м'яса - це саме м'ясо, зайвий раз в цьому переконуюся, готуючи телятину у власному соку: ніжно, смачно і просто! Рекомендую всім господиням на замітку рецепт тушкованого м'яса у власному соку!
Гасити у власному соку можна, в принципі, будь-яке м'ясо. Телятина просто гаситься швидше яловичини, плюс - вона не така жирна як свинина. Для приготування тушкованого м'яса у власному соку я взяла добірний шматок телятини і вирішила до нього приготувати ще грибний соус. Цей крок вже на ваш смак, кому-то гриби з м'ясом можуть і не сподобається. Дивіться далі рецепт!
- Телятина - 1, 2 кілограма
- Цибуля - 4-5 штук
- Морквина - 1-2 штук
- Печериці - 300 грам
- Паприка - 1 Чайна ложка
- Часник - 2-3 зубчиків
- Плавлений сирок - 2 штуки
- Спеції - За смаком
Підготуйте всі інгредієнти.
М'ясо промийте і видаліть надлишки жиру або плівки.
Поріжте на кубики невеликі.
Розігрійте сковороду і додайте трохи олії рослинного. М'ясо викладіть на сковороду і зменшіть вогонь, він повинен бути маленьким.
М'ясо накрийте кришкою, нехай гаситися. Час від часу можете перевертати.
Під закритою кришкою телятина в цілому гаситися години 2, і що я 2, 5.
Коли в м'ясі може досить багато пінки (рідини), додайте перець духмяний і інші спеції за смаком.
Поки м'ясо гаситься, пропоную зайнятися соусом (можете підливою називати).
До речі, такий соус грибний не тільки з м'ясом поєднується прекрасно, але і з картопляним пюре і іншими стравами.
Поріжте дрібно цибулю кубиками.
До речі, такий соус грибний не тільки з м'ясом поєднується прекрасно, але і з картопляним пюре і іншими стравами.
Поріжте дрібно цибулю кубиками.
А морквину натріть на тертці.
Грибочки можна взяти і звичайні печериці.
Поріжте грибочки не крупніше.
На розігрітій сковороді в олії обсмажте.
На розігрітій сковороді в олії обсмажте.
Через хвилин 10 додайте цибулю і моркву.
Додати сіль, тушкуйте хвилин 20-25.
Додати сіль, тушкуйте хвилин 20-25.
Коли гриби з овочами добре протушатся, додайте зверху кубики порізаного сиру плавленого і посипте паприкою.
Перемішайте грибний соус до однорідної маси. По бажанню, додайте часнику.
У м'ясо за 5 хвилин до готовності можете додати лавровий лист.
Важливий момент, якщо соку власного в м'ясі буде замало, підливайте воду час від часу, щоб м'ясо не підгоріло.
Важливий момент, якщо соку власного в м'ясі буде замало, підливайте воду час від часу, щоб м'ясо не підгоріло.
Подавати готове тушковане м'ясо у власному соку найкраще з картопляним пюре і соусом грибним. Можете ще овочів додати свіжих, сезонних.