Рецепт Тушковане м'ясо у власному соку фото

Тушковане м'ясо у власному соку
(покроковий рецепт з фото)

Американська кухня
М'ясо, Овочі, Телятина, Гриби
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви

Найкраще до м'яса - це саме м'ясо, зайвий раз в цьому переконуюся, готуючи телятину у власному соку: ніжно, смачно і просто! Рекомендую всім господиням на замітку рецепт тушкованого м'яса у власному соку!

Гасити у власному соку можна, в принципі, будь-яке м'ясо. Телятина просто гаситься швидше яловичини, плюс - вона не така жирна як свинина. Для приготування тушкованого м'яса у власному соку я взяла добірний шматок телятини і вирішила до нього приготувати ще грибний соус. Цей крок вже на ваш смак, кому-то гриби з м'ясом можуть і не сподобається. Дивіться далі рецепт!

  • Телятина - 1, 2 кілограма
  • Цибуля - 4-5 штук
  • Морквина - 1-2 штук
  • Печериці - 300 грам
  • Паприка - 1 Чайна ложка
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Плавлений сирок - 2 штуки
  • Спеції - За смаком
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 2
М'ясо промийте і видаліть надлишки жиру або плівки.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 3
Поріжте на кубики невеликі.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 4
Розігрійте сковороду і додайте трохи олії рослинного. М'ясо викладіть на сковороду і зменшіть вогонь, він повинен бути маленьким.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 5
М'ясо накрийте кришкою, нехай гаситися. Час від часу можете перевертати.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 6
Під закритою кришкою телятина в цілому гаситися години 2, і що я 2, 5.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 7
Коли в м'ясі може досить багато пінки (рідини), додайте перець духмяний і інші спеції за смаком.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 8
Поки м'ясо гаситься, пропоную зайнятися соусом (можете підливою називати).
До речі, такий соус грибний не тільки з м'ясом поєднується прекрасно, але і з картопляним пюре і іншими стравами.
Поріжте дрібно цибулю кубиками.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 9
А морквину натріть на тертці.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 10
Грибочки можна взяти і звичайні печериці.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 11
Поріжте грибочки не крупніше.
На розігрітій сковороді в олії обсмажте.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 12
Через хвилин 10 додайте цибулю і моркву.
Додати сіль, тушкуйте хвилин 20-25.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 13
Коли гриби з овочами добре протушатся, додайте зверху кубики порізаного сиру плавленого і посипте паприкою.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 14
Перемішайте грибний соус до однорідної маси. По бажанню, додайте часнику.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 15
У м'ясо за 5 хвилин до готовності можете додати лавровий лист.
Важливий момент, якщо соку власного в м'ясі буде замало, підливайте воду час від часу, щоб м'ясо не підгоріло.
тушковане м'ясо у власному соку - фото крок 16
Подавати готове тушковане м'ясо у власному соку найкраще з картопляним пюре і соусом грибним. Можете ще овочів додати свіжих, сезонних.

Схожі рецепти