М'ясо по-російськи
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо російською в моєму розумінні - це м'ясо, тушковане з картоплею і цибулею. Все просто, без вишукувань. М'ясо можна взяти будь-який, у мене - яловичина, в іншому - зрозуміло. Ситні обід або вечерю гарантований!
Яловичина ріжеться на шматочки, обсмажується на маслі, потім гаситься з лавровим листом і водою. Гасити м'ясо треба на повільному вогні. Потім овочі з'єднуються з м'ясом і перемішуються. Якщо виникне необхідність, влийте ще небагато воду або бульйону. Крім лука і огірків, подавати м'ясо по-російськи можна також зі сметаною, змішаної з тертим хріном.
- Яловичина - 1, 3-1, 4 кілограма
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки (середні або 4 маленькі цибулини)
- Масло рослинне - 3 Ст. Ложки
- Вода - 3 склянки
- Лавровий лист - 2 штуки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Перець чорний горошком - 1 Чайна ложка
- Картопля - 5-6 штук (середнього розміру)
- Морква - 3 штуки
1. Приготуйте всі необхідні інгредієнти. Лук можете використовувати ріпчаста чи синій, як любите. Сковорідка повинна бути великою. Якщо великий немає, використовуйте дві середні.
2. На сковороду влийте рослинне масло, гарненько нагрійте. М'ясо порізати шматочками. Обсмажте шматочки м'яса з кожного боку, одну сторону - 8-10 хвилин, потім переверніть і смажте ще хвилини 3 - до золотисто-коричневого кольору. Викладіть на м'ясо почищений і порізаний кільцями цибулю, обсмажте з м'ясом протягом 2-3 хвилин. Додайте в сковороду воду і лавровий лист, доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь до слабкого кипіння і тушкуйте під кришкою протягом двох годин.
3. Через дві години додайте сіль, перець горошком, очищену картоплю і очищену і нарізану на три частини морква. Перемішайте і тушкуйте ще півгодини до готовності картоплі і моркви.
4. Перед подачею з блюда виберіть лавровий лист. До м'яса по-російськи подайте пір'ячко цибулі і огірки. Смачного!