Рецепт Омлет по-російськи фото

Омлет по-російськи
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Яйця
Дієтичне харчування
На сніданок
Омлет
Кількість порцій: 2
Час приготування: 30 хв.

Класичний рецепт омлету по-російськи - до вашої уваги. Мінімум затрат часу, продуктів і сил на приготування, проте омлет виходить дуже навіть смачний і ситний.

Опис приготування:

Класичний рецепт приготування омлету по-російськи зовсім простий. Готується він без всяких наповнювачів і спецій, ну ніде було їх брати простому російській людині. Готувався він у печі (в традиційному варіанті), а ми будемо готувати його в духовці. Отже, беремося за справу:

1. Виделкою збиваємо яйця, молоко і сіль. Не до піни, а просто, щоб всі інгредієнти змішалися в однорідну масу.

2. Змащуємо маслом формочки для запікання.

3. Розливаємо яєчно-молочну суміш по формочках

4. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25.

Можна, можливо, звичайно, приготувати омлет і на сковороді, але це вже буде трохи інше блюдо - все-таки на Русі омлет саме запікали в печі, а не готували на відкритому вогні. Та й особисто мені такий омлет по-російськи подобається більше - він ідеально пропікається всередині, а зовні покривається легкої скоринкою. При бажанні, звичайно, можете додати в рецепт омлету по-російськи ще якісь інгредієнти (сир, шкварки, сир - що хочете), але знову ж - це буде відступом від класичного варіанта.

Хай щастить!


  • Яйця - 6 штук
  • Молоко - 200 мілілітрів
  • Сіль - 2 щіпки (за смаком)
  • Олія - 1, 5 Ст. Ложки (вершкове або рослинне)
Класичний рецепт приготування омлету по-російськи зовсім простий. Готується він без всяких наповнювачів і спецій, ну ніде було їх брати простому російській людині. Готувався він у печі (в традиційному варіанті), а ми будемо готувати його в духовці. Отже, беремося за справу:

1. Виделкою збиваємо яйця, молоко і сіль. Не до піни, а просто, щоб всі інгредієнти змішалися в однорідну масу.

2. Змащуємо маслом формочки для запікання.

3. Розливаємо яєчно-молочну суміш по формочках

4. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку хвилин на 25.

Можна, можливо, звичайно, приготувати омлет і на сковороді, але це вже буде трохи інше блюдо - все-таки на Русі омлет саме запікали в печі, а не готували на відкритому вогні. Та й особисто мені такий омлет по-російськи подобається більше - він ідеально пропікається всередині, а зовні покривається легкої скоринкою. При бажанні, звичайно, можете додати в рецепт омлету по-російськи ще якісь інгредієнти (сир, шкварки, сир - що хочете), але знову ж - це буде відступом від класичного варіанта.

Хай щастить!

Схожі рецепти