Нирки по-російськи
(покроковий рецепт з фото)
Ситне і смачне блюдо з яловичих або свинячих нирок. Підготовка до приготування досить тривала, але не складна. Якщо ви любите субпродукти, то обов'язково спробуйте.
Смажена картопля є невід'ємною частиною цього блюда. Картопля попередньо смажать і додають під час гасіння до нирок і овочам, або подають у вигляді гарніру до основної частини. Я віддаю перевагу другому варіанту. Більш детально, як приготувати нирки по-російськи, розповім в покроковому рецепті.
- Нирки - 2-3 штук (свинячі)
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Огірки солені - 3-4 штук
- Часник - 2-3 зубчиків
- Картопля - 4-5 штук
- Масло рослинне - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 150-200 грам
- Сіль - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Нирки вимагають додаткової підготовки, щоб були м'якими і без запаху. Їх потрібно помити, якщо яловичі - зрізати жир і плівки. Замочіть нирки в воді на 2 годину. Потім злийте воду і повторіть процес. Після закінчення часу промийте нирки водою з оцтом і поставте варитися в чистій воді до закипання. Коли вода закипить, злийте. Знову налийте чисту воду і поставте варитися. Цього разу можна вже варити або злити ще раз, а варити в третій воді 30-40 хвилин.
Картопля почистіть і наріжте брусочками.
Картопля посмажте в рослинному маслі, в кінці приготування посоліть за смаком.
Цибулю і моркву наріжте. Обсмажте в сковороді після картоплі.
Готові варені нирки теж наріжте і додайте в сковороду до овочів. Обсмажте 2-3 хвилини.
В останню чергу додайте нарізані огірки і часник. Залийте сметаною і тушкуйте під кришкою 7-10 хвилин. Додати сіль за смаком. Якщо ви хочете додати сюди ж смажену картоплю, то робіть це на даному етапі.
Нирки по-російськи готові! Смачного!