Рецепт Enemy нирки фото

Enemy нирки
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Казахська кухня
М'ясо , Субпродукти
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування
На обід , На святковий стіл
Кількість порцій: 10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

У казахській кухні це блюдо називають Жау-Буйрек, в Шотландії його називають"Хагіс" , в російській кухні - "& Quot няня; . Незалежно від походження це блюдо дивовижне. Спробуйте!

Опис приготування:

Enemy нирки - дивовижне блюдо, яке приправляється гострими спеціями і начиняється фаршем з субпродуктів. Що стосується крупи, можна використовувати гречку або рис. Начиняється баранячий шлунок фаршем з печінки, сердечок і овочів. Подається Жау-Буйрек холодним або гарячим у вигляді закуски або основного блюда.

  • Баранячий шлунок - 1 штук
  • Субпродукти: печінку, серце - За смаком
  • Курдючей жир або аналог - За смаком
  • Цибуля - 1-2 штук
  • Болгарський перець - 1 штук
  • Мал - 1 склянок
  • Спеції - За смаком
Enemy нирки - фото крок 1
1. Дуже важливо для приготування цієї страви ретельно підготувати шлунок: промити його, почистити по обидва боки і копітко вискоблити. Оскільки шлунок досить великий, то його можна начиняти на велику сім'ю або захід. Начинкою зазвичай служить фарш із субпродуктів, перемішаний з жиром, крупою (рис або гречка), болгарським перцем кубиками, ріпчастою цибулею і обов'язковими спеціями. Зі спецій добре поєднується чорний мелений перець, паприка, чебрець. Соліть і приправляйте за смаком.
Enemy нирки - фото крок 2
2. Нафаршіруйте шлунок, після чого дуже щільно утрамбуйте і зав'яжіть його (так, щоб нитка не розв'язалася).
Enemy нирки - фото крок 3
3. Покладіть шлунок в воду, після чого варіть його близько двох годин, поки він не стане м'яким. Не забудьте зробити кілька надколів голкою по всій поверхні.
Enemy нирки - фото крок 4
4. Коли буде варитися шлунок, дуже важливо, щоб він не пригоріла (покладіть на дно кілька ложок або кришок). Шлунок під час варіння виділяє багато желатину, тому існує велика ймовірність його пригорання або прилипання. Коли він звариться - дайте йому трохи охолонути, після чого можна нарізати і подавати до столу.
Enemy нирки - фото крок 5
5. Остиглий Жау-Буйрек не менше смачний і ароматний. Подавайте блюдо як основне або закуску. Можна зі свіжими овочами.

Схожі рецепти