Enemy нирки
(покроковий рецепт з фото)
У казахській кухні це блюдо називають Жау-Буйрек, в Шотландії його називають "хагіс", в російській кухні -"& Quot няня. Незалежно від походження це блюдо дивовижне. Спробуйте!
Enemy нирки - дивовижне блюдо, яке приправляється гострими спеціями і начиняється фаршем з субпродуктів. Що стосується крупи, можна використовувати гречку або рис. Начиняється баранячий шлунок фаршем з печінки, сердечок і овочів. Подається Жау-Буйрек холодним або гарячим у вигляді закуски або основного блюда.
- Баранячий шлунок - 1 штук
- Субпродукти: печінку, серце - За смаком
- Курдючей жир або аналог - За смаком
- Цибуля - 1-2 штук
- Болгарський перець - 1 штук
- Мал - 1 склянок
- Спеції - За смаком
1. Дуже важливо для приготування цієї страви ретельно підготувати шлунок: промити його, почистити по обидва боки і копітко вискоблити. Оскільки шлунок досить великий, то його можна начиняти на велику сім'ю або захід. Начинкою зазвичай служить фарш із субпродуктів, перемішаний з жиром, крупою (рис або гречка), болгарським перцем кубиками, ріпчастою цибулею і обов'язковими спеціями. Зі спецій добре поєднується чорний мелений перець, паприка, чебрець. Соліть і приправляйте за смаком.
2. Нафаршіруйте шлунок, після чого дуже щільно утрамбуйте і зав'яжіть його (так, щоб нитка не розв'язалася).
3. Покладіть шлунок в воду, після чого варіть його близько двох годин, поки він не стане м'яким. Не забудьте зробити кілька надколів голкою по всій поверхні.
4. Коли буде варитися шлунок, дуже важливо, щоб він не пригоріла (покладіть на дно кілька ложок або кришок). Шлунок під час варіння виділяє багато желатину, тому існує велика ймовірність його пригорання або прилипання. Коли він звариться - дайте йому трохи охолонути, після чого можна нарізати і подавати до столу.
5. Остиглий Жау-Буйрек не менше смачний і ароматний. Подавайте блюдо як основне або закуску. Можна зі свіжими овочами.